Eurasia Tunnel en Marmaray behoren tot de veiligste plaatsen in de aardbeving

Eurasia-tunnel en Marmaray behoren tot de veiligste plaatsen in de aardbeving
Eurasia-tunnel en Marmaray behoren tot de veiligste plaatsen in de aardbeving

Vervoer en Infrastructuur Minister Cahit Turhan, megaprojecten van Turkije dat gebouwd weerstaan ​​grote aardbevingen, zei: "Als juli 15 Martyrs en Fatih Sultan Mehmet Bridge met Eurazië en aardbevingen de Marmaray tunnel 'mega-projecten' en een sterke wind tegen de weerstand." Hij zei: .


Minister Turhan heeft een beoordeling gemaakt van de aardbevingsweerstandsstatus van grote projecten zoals wegen, bruggen en tunnels, die recent op de agenda zijn gekomen na de aardbevingen in Manisa, Ankara en Elazig.

Vervoer en Infrastructuur Ministerie coördineerde de implementatie van een "megaprojecten" bij het ontwerpen van elke vorm van de mogelijkheid van het denken dat Turhan uitdrukt, "Turkije gebouwd als gevolg van de aardbeving zone wegen, bruggen en tunnels zijn gemaakt rekening houdend met de aardbeving factor in de voorhoede." Hij zei.

Turhan benadrukte dat de bruggen van Osmangazi en Yavuz Sultan Selim zijn ontworpen om te overleven, zelfs bij de "zeer grote" zware aardbeving die ongeveer 2 500 jaar kan optreden, en benadrukte dat de breuklijnen in Noord-Marmara en de Zwarte Zee werden onderzocht voor de twee bruggen.

Turhan zei: “De onderzoeken naar het bepalen van de waarschijnlijkheid van seismische (aardbeving) schadeanalyse van bruggen, niet-lineaire grondresponsanalyses, foutanalysekansenanalyse zijn gedaan. Daarnaast zijn speciale ondersteunende ontwerpstudies uitgevoerd om seismische effecten te verminderen. ”

"Twee bruggen zijn versterkt"

Onderstrepend dat de 15 martelaren en Fatih Sultan Mehmet-bruggen ook seismisch werden versterkt, zei Turhan:

“De versterkingswerken werden uitgevoerd om mogelijke schade te voorkomen in het geval dat beide bruggen bestand zijn tegen zware aardbevingen, de verlenging van de lagerzittingbasis, de anti-valkabelsamenstelling, de vervanging van de bestaande steunen, de bestaande expansievoegen, de botsing van de toren en de mogelijke schade. In het kader van de grote reparatie en structurele versterking van de Fatih Sultan Mehmet-brug, het vervangen van de ophangkabels, het versterken van de torens, het versterken van de eindmembranen van de kokerbalk, het veranderen van de hoofdkabelangsten, slingersteunen en hoofdkabelklemmen, hangplaten, vernieuwen en inspecteren van het hoofdkabelwikkelsysteem. Alle nodige werkzaamheden zijn uitgevoerd. ”

Turhan wees er dus op dat beide bruggen worden bereikt met seismische en structurele versterkingsstudies volgens de huidige specificaties, en dat de bruggen van Osmangazi en Yavuz Sultan Selim van vergelijkbare seismische duurzaamheid zijn voorzien. "Hij zei.

"Eurazië en Marmaray behoren tot de veiligste plaatsen in de aardbeving"

Turhan wees erop dat projecten zoals de Eurazië en Marmaray-tunnels die onder de Zee van Marmara passeren, ook zijn gemaakt als een van de veiligste plaatsen in de mogelijke aardbeving die in Istanbul kan optreden, bewakingssystemen (26 versnellingsmeters, 13 inclonometers en 6 3) dimensionale verplaatsingssensor), evenals het Train Central Control System geassocieerd met het Kandilli Early Warning System.

Turhan zei dat de Euraziatunnel, die is ontworpen volgens de nieuwste internationale normen, rekening houdend met aardbevingen, tsunami-effecten en vloeibaarmaking, is gebouwd met 7,5 seismische afdichtingen in een aardbeving met een kracht van 2 op de Noord-Anatolische fout.

“Met het gevestigde Health Health Monitoring System, 9 versnellingsmeters langs de tunnel, werden 3 verplaatsingssensoren die in 3 dimensies op 18 locaties op seismische verbindingspunten bewaken gepositioneerd en in gebruik genomen. Het systeem, dat werd gebouwd onder de Bosporus, kan zonder schade doorgaan, zelfs bij de zware aardbeving die om de 500 jaar in Istanbul kan optreden, en het kan in gebruik worden genomen met klein onderhoud bij een zeer zware aardbeving die waarschijnlijk om de 2 jaar zal plaatsvinden. ”

Tsunami-golven worden ook overwogen

Turhan benadrukte dat de Marmaray-tunnel is ontworpen door rekening te houden met zeer strikte criteria op het gebied van aardbevingbestendigheid vanwege het feit dat het de diepste onderwatertunnel is die ooit ter wereld is gebouwd en de nabijheid van een actieve geologische breuklijn.

Cahit Turhan zei dat de tunnel werd gebouwd met als doel uit een aardbeving met een kracht van 7,5 te komen zonder veiligheidsrisico, minimaal functieverlies, waterdichtheid in de ondergedompelde tunnel en zijn gewrichten:

“Bij elke kruising tussen de segmenten in de buistunnel werden flexibele aardbevingsverbindingen gemaakt om belastingoverdracht te minimaliseren en de twee structuren seismisch te isoleren. Een vroeg waarschuwingssysteem werd in Marmaray opgezet om te voorkomen dat de treinen buiten de tunnel, de tunnel buiten de tunnel hier binnenkomen tijdens de aardbeving en na de aardbeving, en om ervoor te zorgen dat de insiders naar een veilige plaats worden getrokken. De ingangsstructuren van de stations zijn met 1,5 meter verhoogd tegen de tsunami-golven. ”

Minister Turhan verklaarde dat veiligheid en robuustheid altijd prioriteit hebben in alle projecten die worden uitgevoerd onder de coördinatie van het ministerie. zei hij.Spoorwegnieuws zoeken

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen