'Historische Hejaz-spoorweg met documenten Ser-tentoonstelling in Jordanië

historische hejaz-spoorwegtentoonstelling in urdunde
historische hejaz-spoorwegtentoonstelling in urdunde

De tentoonstelling "Van Istanbul tot Hijaz: Hicaz-spoorwegen met documenten", georganiseerd door het Turkse Samenwerkings en Coördinatie Agentschap (TIKA) en Yunus Emre Instituut (YEE), werd geopend in Irbid, de tweede grootste stad in Jordanië.

Georganiseerd in samenwerking met TIKA en YEE afgelopen juni, was de eerste stop van de tentoonstelling, die werd gehouden in de hoofdstad Amman, Irbid, een van de belangrijke steden van Jordanië. Opening van de tentoonstelling 19. Het werd gebouwd door de Turkse ambassadeur bij Amman Murat Karagöz in het Dar As Saraya-museum, dat in de 16e eeuw werd gebouwd als een Ottomaans fort.

In zijn openingstoespraak van 2020 jaar, "Jordan Mutual Turkije Cultuur Year" verklaarde ambassadeur eraan herinnerd dat Karagoz dit verband heeft de gebeurtenissen zal blijven worden georganiseerd, zei hij.

Karagöz voegde eraan toe dat de restauratiewerkzaamheden worden uitgevoerd op Amman Railway Station door TIKA en dat de bouw van het museum, dat de geschiedenis van de Hejaz Railway zal verklaren, wordt voortgezet.

In het kader van het evenement werden documenten en foto's tentoongesteld op 100, die overleefde uit de Ottomaanse archieven. In de tentoonstelling, II. De donatiecampagne geïnitieerd door Abdulhamid omvatte documenten, telegrammonsters, officiële correspondentie, historische kaarten en foto's van de mensen die hen zowel binnen als buiten de Ottomaanse landen steunden.

Het evenement werd bijgewoond door Arabische en Turkmeense stammen, zakenmensen, academici, overheidsfunctionarissen en Turkse en Jordaanse gasten die in Irbid woonden.

Hejaz Railway

Sultan II. Het werd gebouwd tussen Damascus en Medina tussen de jaren 1900-1908, wat Abdulhamid Khan zei over de Hejaz-spoorlijn als mijn oude droom ”. De constructie van de lijn van Damascus naar Medina werd bereikt in Amman in 1903, Maan in 1904, Medayin-i Salih in 1906 en Medina in 1908.

De bouw van de spoorweg werd in een acceptabele tijd voltooid, ondanks de extreme moeilijkheden veroorzaakt door extreme hitte, droogte, watertekorten en slechte terreinomstandigheden.

Een van de belangrijkste projecten van de periode, de Hejaz-spoorweg werd gerealiseerd met donaties aan het Ottomaanse rijk geleverd door moslims die in verschillende werelddelen leefden en werd een werk dat de eenheid van moslims symboliseerde. 1 / 3 werd verstrekt uit donaties en 2 / 3 uit andere inkomsten.

Naast het produceren van aanzienlijke militaire, politieke, economische en sociale gevolgen voor het Ottomaanse rijk, werd de spoorweg teruggebracht tot vijfenveertig dagen lange en gevaarlijke bedevaarten, die ongeveer veertig dagen en vijftig dagen duurden van Mekka naar Syrië.

JavaScript is vereist voor deze diashow.

Over Levent Elmastaş
RayHaber editor

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.