Wielersportcentrum Kayseri

centrum van fietsen

Kayseri was getuige van de competitie van 20 atleten uit 21 landen tijdens de Grand Prix Erciyes en de Ronde van Kayseri internationale wielerwedstrijden op de weg op 22, 11 en 100 september.

Erciyes, dat het centrum is geworden van wereldwijde wielerteams voor trainingskampen op grote hoogte, versterkt zijn imago met internationale wedstrijden. Kayseri, waar de week ervoor internationale wielerwedstrijden op de weg werden georganiseerd die punten bijdroegen aan de Olympische Spelen van Tokio 2020, was getuige van de concurrentie van meesterpedaalisten van over de hele wereld met de Grand Prix Erciyes en de Ronde van Kayseri-races op 20-21-22 september.

Georganiseerd door de Internationale Fietsersunie UCI (Union Cycliste Internationale) en de Turkse Fietsfederatie, Kayseri Metropolitan Municipality, Erciyes A.Ş. De races, georganiseerd door Velo Erciyes en Velo Erciyes met de steun van openbare instellingen en organisaties, vonden plaats in drie fasen. Naast Turkije dat deelneemt aan de competities; 11 professionele wieleratleten uit 100 landen, waaronder Wit-Rusland, Oekraïne, Kazachstan, Azerbeidzjan, Koeweit, Qatar, Bahrein, Marokko, Irak en Algerije, namen deel. Turkse atleten kwamen een stap dichter bij de Olympische Spelen met de punten die ze in deze races behaalden.

De races begonnen met de 143 kilometer lange Grand Prix Erciyes-tour en eindigden met de 133 kilometer lange Ronde van Kayseri-etappe op de tweede dag en de 153 kilometer lange Ronde van Kayseri-etappe op de derde dag. In de Grand Prix Erciyes-etappe werd Nikolai Shumov van het Wit-Russische nationale team eerste, Onur Balkan van het Salcano Sakarya Metropolitan Cycling Team tweede en Ahmet Örken van hetzelfde team werd derde. Terwijl het VIB Sports Cycling Team uit Bahrein de prijs voor het beste wielerteam ontving, won Azen Gabiden van het Kazachse Nationale Baanteam de prijs voor de jongste atleet.

In de eerste etappe van de Ronde van Kayseri werd Stanislau Bazhkou van het Wit-Russische nationale team eerste, Ahmet Örken van het Salcano Sakarya Metropolitan Cycling Team tweede en Azen Gabiden van het Kazachstaanse nationale baanteam derde.

Burgemeester van de Kayseri Metropolitan Municipality, dr. Onur-president van het Salcano Sakarya Metropolitan Cycling Team won de tweede etappe van de Ronde van Kayseri, die werd gestart door Memduh Büyükkılıç samen met Kayseri-gouverneur Şehmus Günaydın. In de race werd Oğuzhan Tiryaki van hetzelfde team tweede en Elchin Asadov van VIB Sports Cycling Team derde. Salcano Sakarya Metropolitan Cycling Team behaalde het succes door de beste ploeg te worden in de 'Tour Of Kayseri'-race.