Wie is de machinist? Hoe word je een machinist?

TCDD Train Machinist Recruitment
TCDD Train Machinist Recruitment

Wie is een monteur Hoe een monteur te worden: Wie is een monteur en hoe wordt een monteur We zullen proberen de vraag te beantwoorden. Een bestuurder is een bestuurder van elektrische, diesel- of stoomlocomotieven die passagiers of vracht vervoeren. Hogesnelheidstrein YHT-machinisten moeten meer speciale training krijgen. De bestuurder beheert de trein tijdens de reis en de bestuurder is ervoor verantwoordelijk.

TAKEN VAN MACHINES

 • Smeert de mechanische delen van de locomotief en neemt de nodige veiligheidsmaatregelen,
 • Bedient de locomotief en volgt onderweg de bewegingsopdrachten, dienstregelingen, signalen van de aanwijzer en ander spoorwegpersoneel en regelt de beweging van de trein,
 • Houdt toezicht op andere werknemers die in de locomotief werken,
 • Voert kleine reparaties en aanpassingen uit tijdens het reizen,
 • Na het einde van de reis houdt het een rapport bij en vult het de bijbehorende boeken (incidentboek, etc.).

GEBRUIKTE GEREEDSCHAPPEN EN MATERIALEN

 • Locomotief (stoom, diesel, elektrisch, diesel-elektrisch),
 • Radio,
 • Motion modellen,
 • Schroevendraaiers, tangen, sleutelsets, diverse gereedschappen,
 • Voorvallenboek (het boek waarin zich problemen voordoen).

FUNCTIES VEREIST DOOR BEROEP


Degenen die monteur willen zijn;

 • Kan oog-hand en voeten gebruiken in coördinatie,
 • Kan zeer snel op stimuli reageren,
 • Kan veel dingen tegelijk waarnemen,
 • Zorgvuldig, verantwoordelijk, koelbloedig,
 • Onderscheid kleuren,
 • Goede lichamelijke, geestelijke gezondheid,
 • Het moeten mensen zijn die graag met machines omgaan en die over mechanische vaardigheden beschikken.
tcdd transportmachinemonteur
tcdd transportmachinemonteur

WERKOMGEVING EN VOORWAARDEN

De monteurs zijn verplicht om te reizen omdat ze op het gebied van spoorvervoer werken. De monteurs moeten overdag, in het weekend of bij de festiviteiten aan het werk zijn en gaan zitten en de locomotief beheren. In zeldzame gevallen kunnen treinongelukken voorkomen. De dispatcher staat in verbinding met de treinchef, de switchman en de locomotiefmedewerkers.

WERKGEBIEDEN EN WERKKANSEN

Professionals kunnen voornamelijk werken in de Turkse staatsspoorwegen en suikerfabrieken, ijzer- en staalfabrieken en in het stadsspoor personenvervoer. De toenemende bevolking brengt het probleem van massatransport met zich mee. Een van de meest economische en veilige middelen voor massatransport is de trein. In ons land is het vracht- of personenvervoer per spoor niet op het gewenste niveau. Omdat spoorvervoer erg belangrijk is voor de ontwikkeling van een land, is het noodzakelijk om belangrijke aanvallen op dit gebied in ons land te plegen. De ontwikkeling en modernisering van spoorwegen betekent dat meer monteurs tegelijkertijd werken.

PLAATSEN VAN PROFESSIONEEL ONDERWIJS

De opleiding tot monteurvak wordt gegeven in de bijscholingscentra die zijn aangesloten bij de algemene directie van TCDD. Daarnaast worden afgestudeerden van de industriële middelbare beroepsopleidingen opgeleid met nascholing.

VOORWAARDEN VOOR PROFESSIONEEL ONDERWIJS

Voor het beroepsonderwijs zijn ten minste afgestudeerden in het basisonderwijs vereist. Bovendien is het noodzakelijk om een ​​goed commissieverslag van TCDD Hospitals te krijgen.

DUUR EN INHOUD VAN HET ONDERWIJS

Opleiding van het mechanische beroep bij de algemene directie van TCDD; TCDD 18 maanden voor het beroepsonderwijs de middelbare school afgestudeerden, beroeps middelbare school afgestudeerden tot jaren 3. De beroepsonderwijs middelbare school afgestudeerden ook, bij het directoraat-generaal van TCDD geopend door de machinist assistent-examen en succesvolle degenen, door deelname aan bijscholing en cursussen kunnen ook de mogelijkheid machinist. Voor deze theoretische werk 3 maanden, totdat hij ontvangt ook een licentie van de patenten op machinist opleiding te helpen als werk wordt gedaan. Aan het einde van de stage krijgen degenen die succesvol zijn in het examen de licentie van de ingenieur.

PROFESSIONELE VOORUITGANG

De afgestudeerden van de pas afgestudeerde TCDD Vocational High School en de industriële middelbare beroeps afgestudeerden die worden genomen door de open examens beginnen hun baan als assistent mechanica. Na een periode van nascholing krijgen ze de titel van monteur. Degenen die een diploma (Brove) als monteur ontvangen, kunnen doorgaan als een hoofdingenieur.

BEWUSTWORDING, KREDIET EN LOONSTATUS

TCDD binnen de opleiding in-service, het ambtenarenpensioenfonds wet nr 657 van het beroepsonderwijs middelbare school afgestudeerden krijgen voorspellen van de omvang en de maandelijkse vergoeding voor het podium. toewijzing van vaste medewerkers begon te werken als monteur of worden gedaan in de vorm van personeel op contractbasis, die de aanstelling als bijzondere vergoeding bemand met een bruto maandelijkse vergoeding en ontvang rond 2 keer het minimumloon gemaakt. Gecontracteerde werknemers ontvangen maandelijks loon in bedragen variërend van 4 tot 5 van het netto minimumloon.

Vragen en antwoorden over de machinist

Volgens de verordening treinmachinisten wordt de cursus mechanica alleen gegeven door organisaties die zijn gemachtigd door het ministerie van Verkeer, Maritieme Zaken en Communicatie. Dit staat duidelijk vermeld in het 31e artikel van de TREINMECHANISTENVERORDENING op 2016 december 20:


ARTIKEL 20 - (1) Het rijbewijs van de trein en / of de opleiding van treinbestuurder wordt gegeven door het door het ministerie geautoriseerde spoorwegopleidings- en examencentrum.

(2) Het rijbewijsexamen wordt afgenomen door het ministerie en / of het door het ministerie geautoriseerde spoorwegonderzoekscentrum.

(3) Het badge-examen van de machinist wordt afgenomen door het door het ministerie geautoriseerde spoorwegopleidings- en examencentrum.

(4) De procedures en principes met betrekking tot de kwalificaties van het opleidings- en examencentrum van de spoorwegen worden door het ministerie bepaald.

Voor meer informatie Klik hier...


 • Locomotief (stoom, diesel, elektrisch, diesel-elektrisch),
 • Radio,
 • Motion modellen,
 • Schroevendraaiers, tangen, sleutelsets, diverse gereedschappen,
 • Voorvallenboek (het boek waarin zich problemen voordoen).

Voor meer informatie Klik hier...Tijdens de expeditie beheert de monteur de trein en ligt alle verantwoordelijkheid bij de monteur. Een van de belangrijkste taken van de volgende machinist;

 • Smeert de mechanische delen van de locomotief en neemt de nodige veiligheidsmaatregelen,
 • Bedient de locomotief en volgt onderweg de bewegingsopdrachten, dienstregelingen, signalen van de aanwijzer en ander spoorwegpersoneel en regelt de beweging van de trein,
 • Houdt toezicht op andere werknemers die in de locomotief werken,
 • Voert kleine reparaties en aanpassingen uit tijdens het reizen,
 • Na het einde van de reis houdt het een rapport bij en vult het de bijbehorende boeken (incidentboek, etc.).

Voor meer informatie Klik hier...


De opleiding van het beroep van monteur wordt gegeven in de bijscholingscentra van de Algemene Directie van TCDD Enterprise. Bovendien worden machinisten getraind door bijscholing door het volgen van industriële middelbare scholieren. Privécursussen in het buitenland en gemeenten die zich bezighouden met stadsvervoer bieden ook trainingen en machinecursussen aan. Voor details Klik hier...De machinist is de persoon die de rijtaken uitvoert van passagiers-, vracht- of elektrische, diesel- of stoomlocomotieven. Hogesnelheidstreinen YHT-machinisten moeten een specifiekere opleiding krijgen. Tijdens de expeditie beheert de monteur de trein en ligt alle verantwoordelijkheid bij de monteur. Voor details Klik hier...Laad meer

sohbet

Feza.Net

7 Reacties

 1. ben ik een MBO-student of kies ik voor mijn werktuigbouwkunde?

 2. Hallo, ik ben afgestudeerd aan de lagere school, maar de industriële vakschool Haydarpaşa is niet genoeg om mijn droom te worden om een ​​treinmonteur, treinen en hobby van belang te worden en een heel vreemde treinziekte. Ik was niet op school Ik ben op reis naar het station en de trein die ik nu verkoop. Ik ben nu 19 om de schooltoelage in de trein te nemen en ik wil nog steeds een treiningenieur worden, maar ik hou niet van de snelle trein. Wachten op je feedback.
  opzichten
  de bytrenc

 3. Merirhab aan,
  Ik werk als vrachtingenieur in Nederland, evenals de dagelijkse controles van de trein en storingen in het detecteren.
  Ik ga volgend jaar op basis van Hayirlisi met Turkije gaan draaien.
  Hoe en waar kan ik makinistlik turkiyede ik nodig om prijs toe te passen?
  En moet ik examens afleggen?

 4. Ik ga naar de Anatolische middelbare school, wat moet ik doen om monteur te worden?
  Bedankt voor je hulp.

 5. Het is niet zo eenvoudig om een ​​naam als monteur te hebben.

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties