Melbourne Tram werkt op zonne-energie

melbourne tram rijdt volledig met zonne-energie
melbourne tram rijdt volledig met zonne-energie

Melbourne, de hoofdstad van de staat Victoria, die haar doelstelling voor hernieuwbare energie met 50 procent wil verhogen, beheert het volledige tramnetwerk in de stad met zonne-energie.


Melbourne, de tweede grootste stad in Australië, begon het tramnetwerk van de hele stad te bedienen met zonne-energie.

De zonne-energiecentrale Neoen Numurkah, die vorige week officieel werd geopend, genereert 100 percentage hernieuwbare energie om het enorme tramnetwerk van de stad te exploiteren. Deze faciliteit is gebouwd om elk jaar 255 duizend megawattuur elektriciteit aan het nationale energienet te leveren. Het project werd gefinancierd door het Solar Trolley Initiative van de Australian Labour Party.

390 gelijk aan het planten van duizend bomen
Dankzij dit project hebben inwoners van Melbourne zowel schonere trams als een comfortabeler geweten. De koolstofemissie die de nieuwe zonne-energiecentrale zal verminderen, komt overeen met het verwijderen van 750 duizend auto's van wegen of het planten van ongeveer 390 duizend bomen. Victoria, de hoofdstad van Melbourne, heeft zijn doelstelling voor hernieuwbare energie vastgesteld als 2025 tot 40 en 2030 tot 50. Dit zonne-energieproject wordt in dit opzicht ook als een belangrijke stap beschouwd. (de Dünyahal)


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen