ABB Robotics ontwikkelt oplossingen voor het ziekenhuis van de toekomst

abb robotics ontwikkelt oplossingen voor het toekomstige ziekenhuis
abb robotics ontwikkelt oplossingen voor het toekomstige ziekenhuis

ABB heeft een nieuw gezondheidscentrum geopend op de innovatiecampus van het Texas Medical Center (TMC: Texas Medical Center) in Houston, Texas, met de aankondiging dat het samenwerkingsrobots zal leveren aan medische laboratoria.

Oktober Deze faciliteit, die wordt geopend in 2019, wordt het eerste particuliere onderzoekscentrum voor gezondheidszorg in ABB. Het onderzoeksteam van ABB zal samenwerken met professionals in de gezondheidszorg, wetenschappers en ingenieurs op de TMC-campus om niet-chirurgische medische robotsystemen te ontwikkelen, inclusief logistiek en geautomatiseerde laboratoriumtechnologieën van de volgende generatie.

Sami Atiya, hoofd van ABB's robotica- en productieautomatiseringsactiviteiten, zei: yeni De volgende generatie laboratoriumprocessen die in Houston zijn ontwikkeld, zullen handmatige medische laboratoriumprocessen versnellen, de uitdagingen van laboratoriumwerk verminderen of elimineren, en de veiligheid en naleving verhogen. Dit is met name van toepassing op nieuwe hightech-therapieën, zoals toonaangevende kankertherapieën die in het Texas Medical Center worden uitgevoerd, maar vereisen tegenwoordig handmatige interventie en vrij tijdrovende testprocedures. "

Momenteel is de beperkende factor voor het aantal patiënten dat kan worden behandeld, de behoefte aan hoogopgeleide medische professionals die het grootste deel van hun werk besteden aan repetitieve en handelingen van lage waarde, zoals het voorbereiden en centrifugeren van preparaten. Door deze jobs te koppelen aan automatisering met behulp van robots, kunnen medische professionals zich richten op productievere jobs die hogere vaardigheden vereisen, en krijgen ze de mogelijkheid om meer mensen te behandelen door testen drastisch te versnellen.

ABB heeft al vele handmatige laboratoriumprocedures geanalyseerd en voorspelt dat 50% meer tests per jaar kunnen worden uitgevoerd met behulp van automatisering, en dat de overdracht van repetitieve processen naar robots de noodzaak voor mensen zal verminderen om taken uit te voeren die RSI repetitieve spanningsletsel veroorzaken.

Naarmate de wereldbevolking ouder wordt, geven landen een steeds groter deel van hun bbp uit aan gezondheidszorg. Naast het verbeteren van de kwaliteit van de patiëntenzorg, zal het verhogen van de productiviteit door automatisering in de gezondheidszorg ook de oplossing van een aantal sociale, politieke en financiële problemen als gevolg van deze uitgaven vergemakkelijken. Volgens een interne studie van ABB zal de markt voor niet-chirurgische medische robots naar schatting 2025 in 2018 bereiken door de 60.000 bijna te verviervoudigen.

ABB-samenwerkingsrobots die worden gebruikt in voedsel- en drankenlaboratoria zijn zeer geschikt voor medische voorzieningen, zodat ze veilig en effectief met mensen kunnen werken zonder een veiligheidskooi te vereisen. De robots zullen een reeks continue, precieze, tijdrovende taken uitvoeren, zoals doseren, mengen en pipetteren, een set steriele apparatuur voorbereiden en centrifugaal plaatsen en legen.

Houston heeft een belangrijke plaats in de wereld in onderzoek naar medische technologie en biedt een ideale omgeving voor het nieuwe gezondheidscentrum van ABB, het innovatie-ecosysteem bij TMC. Het 20-vierkante meteroppervlak, waar een krachtig 500-team van ABB Robotics zal werken, omvat het automatiseringslaboratorium en robottrainingsfaciliteiten, evenals vergaderruimtes gewijd aan het ontwikkelen van oplossingen met innovatiepartners.

Mc Met dit opwindende partnerschap blijft Texas Medical Center de grenzen verleggen van samenwerking op basis van innovatie met zijn toonaangevende industriële partners, aldus Bill McKeon, president en CEO van Texas Medical Center. We kunnen zeggen dat TMC het epicentrum van ABB Robotics is geworden op het gebied van gezondheid. Als u een stadachtig medisch centrum runt dat elk jaar 10 miljoen patiënten accepteert, moet u prioriteit geven aan efficiëntie en precisie en eenvoudige repetitieve processen zoveel mogelijk verbeteren. De betrokkenheid van ABB bij TMC Innovation in deze R & D-faciliteit, een primeur in zijn soort, om robotoplossingen in de gezondheidszorg te creëren, is een initiatief dat volledig aan onze verplichtingen voldoet. "

Atiya voegde eraan toe: beraber Samen met een van de meest geavanceerde medische centra ter wereld zijn we er trots op om samenwerkende robotsystemen te ontwikkelen voor het Hospital of the Future, deze te testen in echte laboratoria, toegevoegde waarde te bieden aan gezondheidswerkers en uiteindelijk innovatie te leiden en de werking van medische laboratoria over de hele wereld te transformeren. Het belangrijkste element in de langetermijngroeistrategie van ABB is om te investeren in servicerobots en innovaties op dit gebied te handhaven door onze automatiseringsexpertise over te dragen naar nieuwe gebieden zoals gezondheid, op basis van onze ervaring in de automotive- en elektronicasector. ”

Over Levent Elmastaş
RayHaber-editor

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.