Aanleg van de derde startbaan op de luchthaven van Istanbul…!

Istanbul Airport is de start- en landingsbaan
Istanbul Airport is de start- en landingsbaan

De bouw van de derde onafhankelijke landingsbaan op de luchthaven van Istanbul, die uit vier fasen bestaat en de grootste ter wereld zal zijn wanneer alle fasen zijn voltooid, gaat op volle toeren door.


Met het geplande spoor in gebruik in de tweede helft van 2020, zullen de start- en landingsbanen van Istanbul Airport die kunnen worden uitgevoerd in de eerste drie onafhankelijke Europa de tweede luchthaven in Turkije zijn. Met de start van de 3e landingsbaan krijgt Istanbul Airport 3 onafhankelijke landingsbanen en 3 operationele landingsbanen.

Met de nieuwe startbaan wordt de landings- en startcapaciteit van 80 vliegtuigen per uur verhoogd naar 120. Zo zullen luchtvaartmaatschappijen hun flexibiliteit op het gebied van slots vergroten. Door de ligging van de 3e landingsbaan dichtbij de binnenlandse terminal worden de huidige taxitijden van het vliegtuig ook met 50 procent verkort.

"We streven ernaar om onze drie onafhankelijke landingsbanen in de eerste zes maanden van volgend jaar in gebruik te nemen", zegt Kadri Samsunlu, CEO en General Manager van IGA Airport Operation. (Cevdet Özdemir - Sabah)


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen