Valuta-aanpassing van de Yavuz Sultan Selim-brug voor garantiebetalingen

Yavuz Sultan Selim Koprusune
Yavuz Sultan Selim Koprusune

Yavuz Sultan Selim en de North Environmental Motorway zullen in aanmerking worden genomen in de dienst, de staat betaalt de exploitant van het bedrijf zal rekening houden met de dollar koers in twee verschillende data. Bij de betalingen, de eerste helft van het jaar voor januari, zal de tweede helft van juli voor de maand juli de basis vormen. De datum waarop de staat de betaling zou verrichten, is ook gewijzigd. Dienovereenkomstig, 1 januari-31 In juli van hetzelfde jaar voor juni, wordt 1 juli-31 in december betaald voor december.


Yavuz Sultan Selim Bridge en de Northern Environmental Motorway, IC İçtaş Construction olu Astaldi consortium exploiteert ICA. Het bedrijf deed een beroep op het ministerie van Transport en Infrastructuur na de schokstijging van de dollarkoers in augustus van 2018.

Hij wees op de volatiliteit van de wisselkoers en vroeg om wijzigingen in de berekeningsmethode van de betalingen onder de garantie. Januari voor de eerste helft van het jaar, de tweede helft van de maand juli, de wisselkoers op de agenda.

NIEUWE BEREKENINGSMETHODE VAN HET MINISTERIE

HaberturkVolgens het rapport van Olcay Aydilek van het Ministerie van Transport en de Algemene Directie van Snelwegen heeft een studie over dit onderwerp gedaan. De studie is onlangs afgerond. De nieuwe berekeningsmethode is in praktijk gebracht met goedkeuring en ondertekening door de autoriteiten.

Wat voorspelt het nieuwe model? Beknopte informatie over de oude betaalmethode voordat u deze vraag beantwoordt.
Yavuz Sultan Selim en Osmangazi-bruggen, de Euraziatunnel en de snelweg Istanbul-Izmir werden gebouwd door de particuliere sector met een build-operate-transfer-model. In deze projecten werden tolgelden bepaald als vreemde valuta.

De staat garandeerde een bepaald aantal voertuigen voor deze projecten. Als het voertuig de garantielimiet overschrijdt, betaalt de overheid het verschil. Garantievergoedingen voor het jaar 2018 zijn bijvoorbeeld gemaakt in april van 2019. Tegen betaling was 2 gebaseerd op de 2018-dollarkoers van januari. De staat heeft 3 miljard 650 miljoen TL betaald aan de relevante ondernemingen voor het opgegeven aantal voertuigen.

NIEUW SYSTEEM

Laten we nu eens kijken naar het nieuwe betalingssysteem. Yavuz Sultan Selim en de North Environmental Motorway zullen in aanmerking worden genomen in de dienst, de staat betaalt de exploitant van het bedrijf zal rekening houden met de dollartarief in twee verschillende data. Bij de betalingen, de eerste helft van het jaar voor januari, zal de tweede helft van juli voor de maand juli de basis vormen.

De datum waarop de staat de betaling zou verrichten, is ook gewijzigd. Dienovereenkomstig, 1 januari-31 In juli van hetzelfde jaar voor juni, wordt 1 juli-31 in december betaald voor december.

Hoe zit het met de andere projecten? Er zijn nog geen andere wijzigingen aangebracht. Er wordt echter gesteld dat deze stap een precedent schept in Ancak en dat een vergelijkbare implementatie mogelijk zal zijn in andere projecten.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties