Vandaag in de geschiedenis: 17 april 1925 Ankara-Yahşihan-lijnankara yahsihan lijn
ankara yahsihan lijn

Vandaag in de geschiedenis
17 april 1869 Baron Maurice de Hirsch, een Hongaarse joodse bankier, tekende een contract voor de bouw van Rumelia Railways. Toen de bouw voorbij was, werd een afzonderlijke overeenkomst getekend met Pavlin Talabat, die handelde in naam van de Oostenrijkse zuidelijke spoorwegmaatschappij (lombar) van de beroemde bankier Rothdchild. Op dezelfde datum werd een contract getekend tussen Baron Hirsh en Talabot.
17 April 1925 Ankara-Yahşihan-lijn (86 km) is geopend voor gebruik. De bouw begon bij het Ministerie van Oorlog in 1914. De rest van de regel 10 1923 in december werd opnieuw gestart door president M.Kemal Pasha en contractant Şevki Niyazi Dağdelence voltooide het project.

Reklamlar

Hogesnelheidstrein NieuwsWees de eerste om te reageren

Yorumlar

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.