De sultans van de spoorwegen dragen Samsunsultans van de rails dragen de samsoen
sultans van de rails dragen de samsoen

Vrouwelijke monteurs die in het lightrailsysteem in Samsun werkten, toonden hun grote geluk en trots op hun werk. Vooral de oude vrouwen betuigden veel sympathie voor hen, de mechanica, soms ontvangen ze een aardig compliment voor hen, zelfs vrouwen sturen zelf kussen. Gizem Bay en Gülnur Durtaş, een van die machinisten, vragen hun passagiers iets meer begrip te tonen.

10 2010 29 84 35 in oktober, de laatste keer, het wegtraject XNUMX kilometers naar het lightrail-systeem, binnenkort op de campus van Ondokuz begint de Mayis University te dienen. In het lightrail-systeem, dat gedurende deze tijd miljoenen mensen dient, blijft de vrouwelijke monteur zijn taken met succes uitvoeren. Vrouw XNUMX XNUMX dat Samsun light rail systeem van de ingenieur, is er trots op een leider in Turkije met deze functie. Gizem Bay en Gülnur Durtaş, een van de vrouwelijke machinisten, beantwoordden veel vragen van de interessante gebeurtenissen die ze gedurende de dag hebben meegemaakt naar de vragen die ze tegenkwamen in het sociale leven.

DE GROOTSTE LIEFDE
Een van de 34-vrouwenmensen in Samsun, Gizem Bay vat zijn beroep samen door te zeggen in De grootste droom Samsun. Mr. Bay werkt al sinds 2012 in het lightrail-systeem en hij benadrukt de trots die hij met zijn vak gaat doen door moeilijk te zijn. Vooral oudere vrouwen hebben grote steun van hen gekregen, wat erop wijst dat Bay, soms aan het einde van de reis, vrouwen kusjes uitdrukken.

HOE START JE JE BEROEP?
Toen ik de monteurvrouwen in de trein zag, ben ik jaloers. Dit is een zeldzaam geval is en Samsun in Turkije. Omdat het vaak het mannelijke beroep wordt genoemd. Vrouwen doen dit beroep in de provincie 12, maar voor Samsun was dit een nieuwe situatie en ik vind het echt leuk dat vrouwen dit werk kunnen doen. Dus ik dacht te veel 'ik wou dat ik ook kon werken'. Later nam ik deel aan de interviews van SAMULAŞ via İŞKUR. Ik ben geslaagd als resultaat van het interview en na de opleiding ben ik sinds 2012 werkzaam als machinebouwer.

KEN JE JE PROFESSIONEEL SOCIAAL LEVEN?
Omdat ik met het ploegenstelsel werkte, had mijn beroep geen invloed op mijn sociale leven. Onze dagdienst begint 's ochtends bij 6.15 en eindigt om 12.00 uur bij 2. Onze avonddienst begint om 12.00 uur bij 2 en eindigt 's nachts bij 12. Omdat onze werktijden systematisch worden aangepast, hebben we voldoende tijd voor onze sociale activiteiten. Dus ik kan zeggen dat mijn werk een positieve impact heeft op mijn leven.

Vertrouw je elke dag veel mensen? Was je vergevingsgezind?

Mensen kunnen verrast zijn om te zien dat ik een vrouw ben, maar de grootste steun is vrouwen. Vooral de tantes die ouder zijn kussen en complimenten. Het feit dat de reacties mooi zijn, maakt ons ongelooflijk gelukkig. Ik heb veel herinneringen zoals deze bewaard. Soms kan de trein bij regenachtig weer wegglippen of moeten we plotseling remmen als er een voorwerp uitkomt. Onze passagiers kunnen reageren omdat ze deze situaties niet kunnen zien.

HOE IS EEN DAG IN DE TRAM?
We doen altijd een baan met mensen. We ondervinden moeilijkheden. Kinderwagens moeten bijvoorbeeld door de middelste deur komen. Maar onze passagiers dringen erop aan om de kinderwagen door de voordeur te krijgen. We reageren ook met de mededeling 'Kinderwagens, neem alsjeblieft de middelste deur', waarschuwde hij ons toen we waarschuwden. In dergelijke gevallen verwachten we iets meer begrip van onze passagiers. Afgezien hiervan rijden onze gehandicapte passagiers. We maken onmiddellijk contact met de ogen om ze zich veilig en goed te laten voelen. We helpen ze om uit de cabine te stappen om te helpen. Daarna drukken onze gehandicapte burgers op de knop in de tram en praten met de monteur. Zodra je het te vertellen waar u wilt gaan in de volgende gescheiden van de cabine om onze burgers te helpen met een handicap Deze applicatie is alleen in Samsun in Turkije.

WAT ZIJN JE SUGGESTIES VOOR VROUWEN?
Het feit dat onze manager een vrouw is, geeft ons een ander vertrouwen. Vrouwen, als hij alles wil bereiken, zijn we daar een voorbeeld van. Wij zijn in staat om in veel beroepen succesvol te zijn. Daarom moeten we onszelf en mannen en vrouwen vertrouwen en eisen. Er zijn niet zoveel vrouwelijke mecaniciens in welke provincie dan ook. Het aantal vrouwelijke monteurs in Samsun is erg hoog in vergelijking met andere provincies. Hier werkt de totale 82-monteur bij ongeveer 35 vrouwelijke monteurs. Homeland is een moeilijk maar plezierig beroep.

WAT DOET U VOOR MOGELIJKE ONGELUKKEN?
Zelfs als het het mannelijke beroep wordt genoemd, doen we de eerste tussenkomst van technische problemen in de tram. De deur kan bijvoorbeeld breken, zelfs als er iets vastzit. Omdat we een zeer goede maandelijkse 6-training hebben, hebben we de uitrusting om de eerste interventie te doen in het geval van een storing in de tram. Uiteraard geven we hierbij elke ontwikkeling door aan het controlecentrum en handelen we in coördinatie met hen.

IK BELOOF MIJN BEROEP
Gülnur Durtaş, een vrouwelijke monteur, is getrouwd en moeder van 2-kinderen. In aanvulling op de succesvolle grafische vormgeving in zijn beroep, zegt hij dat het niet moeilijk is om tijd door te brengen met zijn kinderen en zijn vrouw. Of ik ben trots op mijn baan, zegt hij.

HEB JE MOEILIJKHEID ALS EEN GEHUWDE VROUWEN MACHINE?
Aangezien ons werksysteem is verschoven, kan ik niet zeggen dat ik veel problemen heb. Tot het uur van mijn werk zal ik de financiële of spirituele behoeften van mijn familie ontmoeten. Ik noem mezelf soms gespleten. Omdat mijn tempom nooit vertraagt. Ik ren rond in algemene zin. Maar het dwingt me nog steeds niet. Omdat ik de steun van mijn familie-oudsten van alle kanten geniet. Ook de grootste steun kwam van mijn vrouw. Er mag geen beroepsmatige scheiding zijn. Als de persoon zeker is en denkt dat hij succesvol kan zijn, moet ondersteuning worden geboden. In veel kwesties waar mannen succesvol zijn, waarom zouden we niet slagen? Ik ben trots op mijn beroep.

HOE START JE JE BEROEP?
Ik wilde monteur worden. Hij had het idee: "Kan een vrouwelijke monteur zijn." Omdat ik nog nooit zoiets eerder heb gezien. Ik was echt verbaasd en blij dat een vrouw de grote trein kon besturen. Toen ging ik een onderzoek doen. Later wist ik niet dat er een interview was in SAMULAŞ toen ik solliciteerde naar een andere baan. Ik ben zo blij toen je de officier daar zei. Ik heb onmiddellijk geïnterviewd en werd het keerpunt van mijn leven. Ik kreeg mijn eerste stap in mijn beroep als gevolg van 2016 maandelijkse training en examen in 6 via ISKUR.

WAAR KUN JE JE PROFESSIE VERGETEN?
Op een dag nam onze vrouwelijke passagier 3 de tram met haar kind. Toen ze bij haar thuis kwam, nam ze haar jonge kind weg en landde. In de tussentijd zijn de tramdeuren gesloten vanwege de tijd. Toen bewoog de trein en het oudere kind van de vrouw 2 zat in de trein. Toen probeerde hij te stoppen door de ramen van de trein te raken. Bij het volgende station gaf ik de kinderen aan onze beveiligingsbeambte en vervolgde onze weg. Dit soort achteloosheid, we hebben veel nagedacht. Dus ik wacht op begrip en aandacht van onze passagiers. In een nachtploeg kwam bijvoorbeeld een dronken passagier in de cabine, zei dat hij de trein wilde stoppen en naar de gootsteen wilde gaan, en hij wilde dat ik wachtte tot de 2-minuut. We kunnen vergelijkbare problemen als deze hebben. Ik stopte ooit met de tram zodra het ongeluk gebeurde door een fout van de bestuurder. Voor dergelijke reflexen werd een ongeval voorkomen dankzij de trainingen die we kregen. Natuurlijk waren de passagiers bang vanwege het plotselinge remmen. Ze weten niet wat er aan de voorkant gebeurt omdat ze achterop zijn. Als ik bijvoorbeeld plotseling zou remmen, zouden veel mensen lijden. Omdat ze dat niet wisten, hadden we boze passagiers. Evenals de situatie van boos, begrijpen en ondersteunen was de situatie halal. Trouwens, ik kan die mooie momenten niet vergeten die onze passagiers van wie de gemiddelde leeftijd iets hoger ligt, waarderen. Ik heb ontelbare herinneringen aan het goede of slechte dat ik heb opgebouwd in dit beroep en blijf ophopen.

Wat zijn de uitdagingen die je ervaart in je beroep?
Passagiers vergeten soms dat er een andere trein vanaf de achterkant komt of niet. Ons maximale aantal 5 komt elke minuut aan. Maar onze passagiers rennen, de ramen slaan de deuren open, 'roept hij. Soms moeten we aankondigingen doen voor dergelijke situaties en zeggen '2-trein komt binnen enkele minuten aan'. Intensiteit wordt omzeild, maar passagiers begrijpen dit niet. Dat is de reden waarom onze topmanagers klagen over klachten. We hebben het moeilijk, maar onze managers worstelen ook in deze situatie. De noodzakelijke activiteiten met betrekking tot de klacht weergeven. De camera's worden onderzocht en gefinaliseerd. Na de wachttijd van de monteur, wanneer de deurknop om plotseling in te drukken om te beslissen of om af te dalen of om passagiers te berijden die 'me hebben gezien maar niet hebben gewacht' kunnen klagen. We kunnen dergelijke problemen vaak ervaren. Daarom zal ons verzoek aan onze mensen voordat ze naar het station komen, naar de deur worden geleid. Op deze manier kunnen we de problemen van landen en instappen oplossen. Tegelijkertijd wordt 7 / 24 beheerd en bestuurd door een open controlecentrum. Daarom, als er een stuurprogrammafout is, wordt het formulier voor evenementinformatie genomen. Maar in de 95 van de gebeurtenissen die tot nu toe zijn gebeurd, zagen we dat de machine wachtte op de opening- en sluitingstijd van de deur. Daarom kan ik zeggen dat er situaties zijn veroorzaakt door passagiersfouten. Onze deuren zijn ook gevoelig voor geweld. Bijvoorbeeld, een burger stuurde een klacht per e-mail, 'de monteur sloot de deur onmiddellijk. Mijn arm zat vast, dreef weg, rolde om. ' Maar technisch gezien zijn dergelijke situaties niet mogelijk. Omdat onze treinen nooit bewegen zonder de deuren te sluiten. Wanneer het wordt verlengd wanneer iets zoals een hand of een zak wordt gesloten, wordt het systematisch terug geopend. Er is geen enkele manier om de arm van een klein kind te verwonden. Klachten kunnen voorkomen omdat ze dachten dat de machinisten het deden: 'Hij deed het, maar hij deed het niet.'

WAT WIL JE ZEGGEN?
Soms kunnen onze passagiers aan de hendel trekken die moet worden gebruikt in geval van nood. Nadat we aan deze hendel hebben getrokken, bepalen we het scherm voor ons en zien we welke deur is genomen en gaan we naar de persoon. We zeggen dat hij niet aan die hendel moet trekken. Omdat we de trein moeten stoppen met bruusk remmen. Deze kwesties zijn ook juridische procedures. Dus laten we onze mensen eraan herinneren dat we die arm niet uit de noodsituatie moeten halen. We kunnen mensen ook adviseren om voorzichtiger te zijn, vooral op voetgangersoversteekplaatsen. Want als je met je koptelefoon naar muziek luistert, kun je woedend zijn. Maar ons beroep accepteert geen tweede fout. Zelfs als ik een noodrem maak, kan deze na een bepaalde afstand stoppen. We letten op dergelijke situaties en denken dat voetgangers voorzichtig moeten zijn. (de Samasungazete)

Reklamlar

Hogesnelheidstrein NieuwsWees de eerste om te reageren

Yorumlar

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.