Postgeschiedenis van de Ottomaanse spoorwegenOttomaanse spoorwegen mail geschiedenis
Ottomaanse spoorwegen mail geschiedenis

In het Ottomaanse rijk hadden Britten, Fransen en Duitsers verschillende gevolgen. Frankrijk; Noord-Griekenland, West- en Zuid-Anatolië en Syrië, Engeland; Roemenië, West-Anatolië, Irak en de Golf van Basra, Duitsland; Trakya, Centraal-Anatolië en Mesopotamië hebben invloedgebieden gecreëerd. Westerse kapitalisten, industriële revolutie met een zeer belangrijke en strategische transportroutes met de spoorwegen textiel landbouwproducten als grondstof voor de industrie en belangrijke mijnen snelste manier om de haven, en van daar bouwden ze in hun eigen land te brengen. Bovendien verlengde de winstzekerheid per kilometer de spoorwegconstructies door privileges te nemen zoals de exploitatie van de mijnen rond 20 km van de spoorweg. Daarom werden de spoorlijnen en routes in de Ottomaanse gebieden gevormd volgens de economische en politieke doelstellingen van deze landen.

De geschiedenis van de Turkse spoorweg en ook de datum van de spoorwegpost begint in 1856. 130 eerste spoorlijn km van Izmir - de eerste Britse bedrijf dat een bevoorrechte Aydın lijn graven werd dit jaar getroffen. De keuze voor deze lijn was niet zonder reden. Izmir-Aydin regio was meer bevolkt dan andere regio's, heeft een hoge commerciële potentieel van de Britse markt door etnische groepen bewoond gunstig te zijn, het was een kak binnen handbereik van de grondstoffen die nodig zijn door de Britse industrie. Het was ook van strategisch belang voor de controle over het Midden-Oosten en de controle over de Indiase wegen. Robert Wilkin handelaars en ondernemers die in Izmir wonen, juli 11 1856 Joseph Paxton, George Whytes, William Augustus Rixon en William Jackson zei dat hij handelde in opdracht van de Ottomaanse regering concessie werd ingediend. Deze applicatie is besproken en onderzocht in de Assembly of Mahsusa. 2 Een concept van het contract dat moet worden ondertekend met het bedrijf in augustus 1856 is voorbereid. 23 In september 1856 werd deze investeerder aan de Britse groep gegeven met het voorrecht de spoorweg te bouwen en te bouwen met de wil.

Afbeelding 1: de bewaakte envelop is een bericht dat vanuit Izmir naar Bayındır wordt verzonden door SMYRNA ORC (OTTOMAN RAILWAY COMPANY) die İzmir Aydın spoorwegconcessie ontvangt.

Ottomaanse spoorwegen mail geschiedenis

Afbeelding van 2: Ansichtkaart van de opening van Aydin Railway

Sommige historici beschouwen de Britten als de spoorwegconcessie en beginnen de İzmir-Aydın-linie te bouwen als de eerste toegangsweg van het imperialisme tot het Ottomaanse rijk.

Een ander belangrijk spoor opening en ook om machtigingsbeheer in Izmir samenviel SYMRN stad spoorwegmaatschappij (Societé Ottomana du Chemin de Fer Smyrna-Cassab et Prolongement SCP), respectievelijk.
Deze regel is geopend in 1866 en Turgutlu is de naam van Town 10 sinds januari 1866.

Ottomaanse spoorwegen mail geschiedenis

No 3: "S & C Cassab AGENCY FRANKERING Cassab geschreven SYMRN om spoorwegmaatschappij TOWN (S & C) verplaatst in een speciale envelop met het stempel van de manier waarop het bedrijf wordt gecontroleerd.

Ottomaanse spoorwegen mail geschiedenis

Afbeelding van 4: belastingen die van kamelen naar treinen worden overgebracht op het treinstation van Aydın

Het was mogelijk om brieven te sturen met een postagent van de Ottomaanse staat, behalve de agenten van de spoorwegmaatschappij die beide privileges gebruikten. Het was voldoende om u te vertellen dat u graag naar een normaal postcentrum zou gaan en het snel met de trein zou afleveren.

Ottomaanse spoorwegen mail geschiedenis

Afbeelding 5: De envelop met de envelop die de Ottomaanse postzegel heeft gestempeld met een eigen stempel. 1874 Envelop met 6-stempel op een bisekt dulose geplande billet met een stuiverlast verzonden naar İzmir vanaf İzmir-Aydın-spoorlijn. De gebruiksdatum van deze stempel is 1868-1892.

Ottomaanse spoorwegen mail geschiedenis

Afbeelding 6: 1900 20 geld verzonden per postkaart, Ovaal gestreept op de 18-stempel gestempeld met het aantal gestempeld. De gebruiksdatum van deze stempel is 1890-1901.

Een van de belangrijkste spoorwegen in het Ottomaanse Rijk was het Europese continent:

RUMELI OOSTERSE SPOORWEGEN (Chemins De Fer Orientaux CO)

Na de Krimoorlog bracht het Ottomaanse Rijk een spoorlijnproject op de rails van Istanbul naar Europa, waarvan het geloofde dat het de Oost-Europese militaire controle zou krijgen. Uiteindelijk werd de concessie aan Maurice de Hirsch toegekend om de spoorlijn te bouwen. Deze lijn vertrekt vanuit Istanboel, Edirne, Plovdiv, Sofia, Nis, Sarajevo. Banja Luka'dan zijstraten gaan naar Alexandroupolis, Thessaloniki en Belgrado. In 1874 begon 3 aparte regels te gebruiken; Van Istanbul tot Plovdiv, van Thessaloniki tot Mitrovica en van Banana Luka tot Sarajevo. Deze lijnen waren niet verbonden. Desondanks werd de 1877 gestopt tijdens de Russisch-Turkse oorlog. De conferentie in Berlijn besloot om vrede te stichten met de Russen in de Balkan. Servië, Roemenië en Bulgarije verklaren dat Bosnië en Herzegovina onafhankelijk is van Oostenrijk. Istanbul conferentie om de toekomst van de spoorlijn Wenen Oostenrijk bespreken, Turkije, Bulgarije en Servië vormden een kwartet bestaande uit blokken. Deze viervoudige 1882 verzamelde zich in Wenen en tekende de overeenkomst in 9 mei 1883. Daarom was 1886 bedoeld om de lijn in oktober te voltooien. De spoorwegroute zou door Belgrado gaan en zou verantwoordelijk zijn voor het werk in elke regeringszone. 1885 12 werd voltooid in 1888 in 1 in 1889, hoewel de Bulgaarse regering de lijn Plovdiv-Sofia overnam. XNUMX In juni startten XNUMX, Orient Express-vluchten tussen Parijs en Istanbul.

Ottomaanse spoorwegen mail geschiedenis

Afbeelding 7: twee 1889-munten met 40-retour Envelop verzonden naar Duitsland met de Britse Levant-poststempel op de Britse Levant-postzegel en een rode Orient Express-tag tussen de twee stempels.

De spoorlijn tussen Skopje en Nis werd voltooid op 25 mei 1888. De lijn van Thessaloniki is verbonden met deze lijn.

Ottomaanse spoorwegen mail geschiedenis

No 8: 1884 periode van de Voorlopige Regering in Oost Rumelia (1880-1885) jaar door Karapounar 20 geld verzonden vanaf Edirne en Oost Rumelia stempel blue "is KARAPOUN COPostkaart gestempeld met de g (Chemin de Fer Oriental) spoorwegzegel.

Ottomaanse spoorwegen mail geschiedenis

No 9: 1901 jaar in de zwarte negatief over Krivolak van Thessaloniki naar 1 1901 uitstoot penny stamp "BUR.AMB Salonique-ZIBEFTCH de" na schot gestuurd stempel "COSM "Enveloppen toegepast op de zegel (Chemin de Fer Oriental Thessaloniki-Monastery). Dit bedrijf heeft deze stempel in 1901 toegepast.

OTTOMAN ANADOLU RAILWAY COMPANY (Société du Chemin de Fer Ottoman d'Anatolie CFOA)

1871 begon met de aanleg van een lijn van Istanbul naar Anatolia, van Kadıköy naar Pendik. Hoed Gebze en later zou uitbreiden naar Izmit. Deze lijn werd gefinancierd door de Franse hoofdstad via de Franse Ottomaanse bank.

Ottomaanse spoorwegen mail geschiedenis

10: 1889 20 XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX

Omdat de Sultan het jachtgebied van Izmit gemakkelijk wilde bereiken, werd de aanleg van de lijn versneld. In feite strekte het drukke gebied rond de lijn zich uit van de kust van de Zee van Marmara tot Anatolië en Mesopotamië. De beheersmoeilijkheden van de lijn leidden echter tot de overdracht aan de Britse Compagnie Na de voltooiing van de smalle lijnconstructie tot het einde van Eskişehir-Ankara kwamen de verlenging en moeilijkheden op de agenda.

Ottomaanse spoorwegen mail geschiedenis

No 11: 20 1892 geld werd verzonden naar China van Eskisehir met emissie sticker, negatieve Eskişehir Station en gestempeld "CFO van de ESK is SCHEH" werd per trein postzegel kaart naar Istanbul gestuurd.

Britse investeerders richtten een Anglo-Amerikaans kartel op onder leiding van Sir Vincent Caillard en met toestemming van het hoofd van het Ottomaanse openbare schuldbeheer. Maar dit kartel trok niet genoeg kapitaal aan. Deutsche Bank-voorzitter George Von Siemens toonde interesse in het project met Alfred Von Kaulla, een andere bankier, die in Istanbul was voor wapenhandel. 8 In oktober 1888 werd concessie gegeven aan de Duitse hoofdstad en de bouw van de lijn tussen Izmit en Ankara werd gestart.
De concessie was voor het 99-jaar en later omgezet in de jaarlijkse Bagdad-spoorwegconcessie. Met de concessie heeft de Ottomaanse overheid de inkomsten van 114 Frank per kilometer en jaarlijks gegarandeerd.

OOSTELIJKE ANATOLISCHE CAUCASUS-SPOORWEGEN TIJDENS DE RUSSISCHE ZAKEN

Tijdens de 1877-oorlog verwierf Rusland veel land naar het westen, inclusief het fort Kars tegen de Ottomanen. Kars; Het werd beschouwd als een strategische vesting om de toegang tot de Kaukasus vanuit Anatolië te beheersen. In het verlengde hiervan bouwde Rusland, als onderdeel van het strategische spoorwegbeleid, een lijn tussen Kars Tbilisi. Deze lijn werd uitgebreid tot Sarikamish, waar de de facto grens tussen Rusland en het Ottomaanse rijk werd aanvaard. De spoorlijn bewees zijn waarde tijdens de Tweede Wereldoorlog: Rusland was in staat om weerstand te bieden aan de Ottomanen die Sarıkamış via deze linies hadden aangevallen en 16 counterde tegen februari 1916 om Erzurum te winnen. 750mm is gebouwd om de levering van een brede decovillijn Sarikamisha te verzorgen. Deze lijn passeert Erzurum over 50 km naar het westen.

Ottomaanse spoorwegen mail geschiedenis

Picture 12: 1914 jaar Kars Stationstempel met Cyrillisch alfabet op een briefkaart gestuurd naar Rusland door een soldaat tijdens de bezetting van Kars door de Russen.

In 1920 namen Turkse nationale troepen Kars terug. XnumX December 2 ondertekend met het Verdrag van Arzagan en de Araks-rivier werd overeengekomen. Zo namen de nationale troepen de leiding over de 1920mm-lijn. De voorwaarden voor overdracht van het eigendom van de spoorlijn zijn niet bekend, maar het is mogelijk dat de bolsjewieken sympathiseerden met de Turkse nationale bevrijdingsstrijders.

HIECAZ-SPOORWEG

Hijaz Railway en het eerste Turkse en Ottomaanse spoorwegnetwerkproject, en van Istanbul naar Shama, de heilige stad Mekka, wilden samengevoegd worden, maar de 1 werd onderbroken door de Wereldoorlog.

Hijaz Railway is een van de meest interessante en droevige delen van de Ottomaanse geschiedenis.De lijn, die begon met bouwen in 1900, werd voltooid in 1908 en in gebruik genomen. Er zijn de volgende stations van de Hejaz-spoorweg tussen Medina Damascus en 1300-kilometers; Damascus, Deraa, Zerka, Maan, Tebük, Müdevver, Medina Salih, El Ula en Medina.
Het belangrijkste doel van de Hejaz-spoorweg; Het moest de verbinding vergemakkelijken tussen de heilige plaatsen van de islam en Mekka, de hoofdstad van het Ottomaanse rijk en het centrum van het islamitische kalifaat, en om de pelgrimage te vergemakkelijken. Een ander belangrijk doel was om de ontwikkeling van economische en politieke integratie van de Arabische provincies weg van het Ottomaanse Rijk te vergemakkelijken en om het transport van militaire strijdkrachten in geval van nood te vergemakkelijken.

Ottomaanse spoorwegen mail geschiedenis

No 13: 1905 10 jaar in Deraa geld werd verzonden naar Beiroet vanuit het niets ongewoon geschubd per Arabisch "DERA aan Hamidiye Hidjazspoorweg" gefrankeerde briefkaart.

In 1900 begon de bouw van de Hejaz-spoorweg met het bevel van Sultan Abdülhamit II en met de steun van de Duitsers. Het werd grotendeels gebouwd door de Turken. Een islam werd in de wereld geopend als een gezamenlijk economisch project. De spoorweg zou een stichting, een niet-overdraagbare religieuze donatie en hulpverzekering zijn. Auler Pasha, een militaire adviseur uit Istanbul, voorspelde dat Istanbul elk uur militaire transporten vanuit Mekka naar 120 kon sturen. Berlijn werd ook gebouwd op de Bagdad-spoorweg. Beide spoorwegen werden met elkaar gecombineerd en beogen de effecten van het rijk in de Arabische provincies te versterken. Een ander doel was om de Hijaz en andere Arabische provincies te beschermen tegen de Britse bezetting.

De spoorweg Hijaz bereikte de Medina op de verjaardag van 1 september 1908 op de verjaardag van Abdülhamid's beklimming van de troon. In 1913 geopend Hicaz-treinstation in het centrum van Damascus. Dit is het begin van de regel en de lijn verlengt 1300 naar Medina.

Ottomaanse spoorwegen mail geschiedenis

14: X HİCAZ DEMİRYOLU ÜNİTESİ X stempel op de afgestempelde envelop van de gefrankeerde envelop gestuurd naar de Hejaz Railway Association in Damascus, Duitsland.de turkfilateliakademi

  • Atadan TUNACI)
Reklamlar

Hogesnelheidstrein NieuwsRailtenders van de week

20 / 05 / 2019 voor evenementenweek

Deze week navigatie

Evenementen laden
Zat 25
Geen evenementen gevonden
Sun 26
Geen evenementen gevonden

Gratis e-mailabonnement

Uw e-mailadres:

Wees de eerste om te reageren

Yorumlar

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.