Het recht op compensatie in geval van vertragingen van passagiers die per spoor reizenhet recht op compensatie voor passagiers die per spoor reizen
het recht op compensatie voor passagiers die per spoor reizen

Het ministerie van Verkeer en Infrastructuur heeft een verordening opgesteld over de rechten van passagiers op spoorwegen. De verordening bevat veel informatie, van ticketrestituties tot schadevergoeding voor passagiers in geval van een ongeval, procedures die moeten worden toegepast op niet-getrainde passagiers.

regelgeving waarin de rechten van degenen die met spoorvoertuigen zal reizen in Turkije werd gepubliceerd in de Staatscourant.

ARTIKEL 1 - (1) Het doel van deze regeling; Voorafgaand aan de reizende passagiers die reizen met de trein, tijdens en na de rechten en verplichtingen die zij hebben in ongevallen en incidenten die voor hen, het bepalen van de verplichtingen waaraan moet worden voldaan van organisaties die omstandigheden en dienstverlening aan de passagiers bieden dat deze wet geldig is en procedures met betrekking tot de inspectie en de principes te reguleren.

strekking

ARTIKEL 2 - (1) De bepalingen van deze verordening hebben betrekking op de passagiers die dienen met een reisdocument op het nationale spoorweginfrastructuurnetwerk en de spoorwegexploitanten, agentschappen, garages en stationsbeheerders die hen bedienen.

(2) De bepalingen van deze verordening;

a) Openbaar railvervoersdiensten onafhankelijk van het nationale spoorweginfrastructuurnetwerk en diensten die diensten verlenen op spoorweginfrastructuur die is opgezet om te voorzien in de interne behoeften van een bepaalde onderneming of organisatie aan passagiersvervoer;

b) servicegebieden en dienstverleners op de infrastructuur die onafhankelijk zijn van het nationale spoorweginfrastructuurnetwerk, zoals toeristisch, historisch, amusement, museale tentoonstellingen, uitvoeringen en soortgelijke doeleinden;

c) Commuter-vervoersdiensten in het nationale spoorweginfrastructuurnetwerk

Het heeft geen betrekking.

ondersteuning

ARTIKEL 3 - (1) deze verordening; 10 / 7 / 2018 30474 gedateerd en gepubliceerd in de Staatscourant nr 1 478 Presidential Organisatie van de eerste paragraaf van het artikel over het presidentieel decreet (c) zijn gebaseerd op me.

Definities

ARTIKEL 4 - (1) Bij de toepassing van deze verordening;

a) Agency: Het vervoer per spoor in het gebied; handelsvertegenwoordiger, commercieel afgevaardigde, verkoopmedewerker of bedienden zo afhankelijk van de hand van een opdracht zonder een titel van een bepaalde plaats of regio in het bemiddelen van de overeenkomst met betrekking tot een of meer spoortrein operators permanent en ze leren een vak vervoerscontracten maken in opdracht van het ministerie en een vergunning afgegeven natuurlijke personen, rechtspersonen en openbare bedrijven,

b) Overdrachtsticket: Ticket of kaartjes voor een vervoerscontract in een opeenvolgende spoorvervoersdienst aangeboden door een of meer spoorwegexploitanten,

c) Koper: de persoon aan wie de bagage vermeld in het bagagevervoerdocument wordt afgeleverd,

d) Voertuig: de kinderwagen, fiets en / of motorfietsen gedragen op de trein die de passagier op reis is,

d) Bagage: het reisdocument, dat het volume, de omvang en het gewicht is dat de passagier niet kan dragen, maar dat aan het einde van de reis op de bestemming moet worden gebruikt,

e) certificaat voor bagageoverdracht: het door de spoorwegexploitant voor het bagagevervoer afgegeven document waaruit blijkt dat de bagage bij de passagier is afgehaald;

f) Bagage-identificatiebewijs: het document dat bepaalt bij welke passagier de bagage hoort,

g) Minister: Minister van Verkeer en Infrastructuur,

ğ) Ministerie: ministerie van Verkeer en Infrastructuur,

h) Vervoer over de stad: een stadscentrum of stedelijk gebied verbonden met het nationale spoorweginfrastructuurnetwerk, personenvervoer per metro, lightrail en soortgelijke systemen tussen de provincies en de omliggende regio's,

i) Ticket: reisdocument,

i) Spoorweginfrastructuurbeheerder: publiekrechtelijke rechtspersonen en bedrijven die door het ministerie zijn gemachtigd om de spoorweginfrastructuur op veilige wijze te exploiteren en de diensten van spoorwegexploitanten aan te bieden;

j) Directoraat-generaal Spoorreguleringszaken: de dienstentiteit van het ministerie die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de werkzaamheden en operaties die het ministerie uit hoofde van deze verordening moet verrichten;

k) Spoorwegsysteem: de structurele en operationele subsystemen van de spoorwegprocessen als geheel en hun werking en beheer,

l) Spoorwegmaatschappij: openbare rechtspersonen en door het ministerie gemachtigde maatschappijen voor het vervoer van vracht en / of passagiers op het nationale spoorweginfrastructuurnet,

m) Handbagage: Bagage van de grootte en het gewicht bepaald door de spoorwegmaatschappij waarin de passagier onder zijn / haar eigen controle en verantwoordelijkheid staat en wordt bewaard in de wagen die hij aflegt.

n) voor personen met een handicap en / of mobiliteit beperkt persoon: fysieke, mentale en zintuiglijke vermogens van één of meer van elk van de permanente of tijdelijke met een beperking bij het gebruik van de vervoersdienst te wijten aan de verschillende niveaus van slachtoffers en de status van alle passagiers aangeboden diensten, speciale aandacht voor de individuele behoeften en aanpassing wie vereist

o) Goederen: zonder de passagiers op de trein, spoorweg vervoerder bepaald door het volume, omvang, gewicht en aantal draagbare, niet-commerciële voorwerpen,

ö) Station: groot station waar in grote mate aan de behoeften van de trein wordt voldaan,

p) Beheerder van stations en stations: openbare rechtspersonen en bedrijven die door het ministerie zijn gemachtigd om een ​​gar of een station te exploiteren,

r) Vertraging: het verschil tussen de verwachte aankomsttijd en de werkelijke / werkelijke aankomsttijd volgens de gepubliceerde dienstregeling,

s) Bevrachter: de persoon die de goederen levert, identificeert de koper en ondertekent het bagagevervoerdocument,

v) Stations: TCDD door de uitvoering van verkeersgerelateerde diensten, personen- en / of goederenvervoer per spoor en voor het maken van de plaats waar planten,

t) Ongeval: een ongewenste, onverwachte, plotselinge en onopzettelijke gebeurtenis of gebeurtenisketen met schadelijke gevolgen zoals materiële schade, overlijden, letsel,

u) Incident: onvoorziene, onverwachte situaties buiten de definitie van het ongeval die de werking en / of veiligheid van het spoorwegsysteem beïnvloeden,

ü) Reservering: vóór de reis verkrijgt de passagier het recht om te reizen door een reservering in de trein te maken en deze schriftelijk of elektronisch te documenteren,

v) RID: verordening betreffende het internationale vervoer van gevaarlijke goederen per spoor,

y) Reisdocumenten: geldig is volgens de voor de gevraagde reis, papier en / of elektronisch vastgelegd en georganiseerd in overeenstemming met de relevante wetgeving termen; een ticket dat een of meer reizen met een vergoeding, geldigheidsvoorwaarden en speciale voorwaarden biedt,

z) stedelijk vervoer openbaar vervoer: nationale spoorwegen niet aangesloten op het netwerk infrastructuur in een stadscentrum of agglomeratie, aangeboden aan de behoeften aan vervoer tussen de provincie en het omliggende gebied metro, tram, voorstedelijke en soortgelijke spoorsystemen met het vervoer per spoor diensten voldoen aan,

aa) Vervoerder: publiekrechtelijke rechtspersonen en bedrijven die andere vervoerdiensten dan spoorwegexploitanten aanbieden;

bb) het vervoer contract: Transport voor de spoordienst tussen de spoorwegondernemingen en de passagier of de afzender of tussenpersoon betaald of contract voor het vervoer om vrij te zijn,

Reklamlar

Hogesnelheidstrein NieuwsRailtenders van de week

20 / 05 / 2019 voor evenementenweek

Deze week navigatie

Evenementen laden
Zat 25
Geen evenementen gevonden
Sun 26
Geen evenementen gevonden

Gratis e-mailabonnement

Uw e-mailadres:

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.