50 miljard euro extra investeringen in spoorwegen in Duitslandmiljard euro extra investeringen in spoorwegen in duitsland
miljard euro extra investeringen in spoorwegen in duitsland

Bild am Sonntag meldt dat de Duitse regering zich voorbereidt om te investeren in 10 miljard euro in de volgende 50-spoorweginfrastructuur

In Duitsland wordt 10 miljard euro geïnvesteerd in de volgende 50-spoorweginfrastructuur. Bild am Sonntag krant kondigde het nieuws aan, de bronnen legden het niet uit.

Volgens Bild wil het Duitse ministerie van Financiën 10 een jaarlijks investeringsprogramma uitvoeren. toepassingsgebied van de voorgestelde investeringen, de gebruikte voor het onderhoud van het spoorwegnet met 2020 jaar fondsen 2025 1 miljard euro tussen de jaren, tussen de jaren 2025 2030 2 miljard euro, met extra middelen over te dragen gespecificeerd.

De krant gaf geen informatie over hoe het resterende bedrag kon worden uitgegeven. Deutsche Bahn (WB), een door de staat gecontroleerde Duitse spoorwegmaatschappij, heeft al 20 miljard euro.

De Duitse overheid, die om de vijf jaar het spoorwegplan opnieuw bekijkt, besteedt nu jaarlijks 3,5 miljard euro aan onderhoudswerk.

Europa's grootste spoorwegmaatschappij, een woordvoerder van de Wereldbank, in een verklaring aan Bild heeft weigerde commentaar te geven over de lopende besprekingen over de kwestie, maar de looptijd van het plan van de verwijdering van jaar 10 vijf jaar "zou gunstig zijn voor hen," zei hij.

In een dergelijk geval "planning veiligheid" in termen van winst woordvoerder verklaarde dat ze zullen krijgen, "Voortbouwend op onze inspanningen kunnen beter te coördineren en kan de impact op het spoorwegverkeer verder te verminderen," zei hij.

De geplande investering is gepland om te worden goedgekeurd door de federale vergadering.

De kritiek op de DB nam toe

Het nieuws over het investeringsplan kwam op een moment dat de klachten over veiligheidsproblemen over de veroudering van de spoorweginfrastructuur en de vertragingen bij de DB-vluchten zijn toegenomen.

De DB lanceerde vorige maand een moderniseringsproject van ongeveer 10,7 miljard euro.

Met dit project wil het bedrijf het 500-station en de 650-brug verbeteren, evenals duizend 300-kilometers. De WB had een speciale autoriteit aangesteld om de efficiëntie te verhogen, omdat de punctualiteit van de treinen daalde naar 70. (DW)

Reklamlar

Hogesnelheidstrein NieuwsWees de eerste om te reageren

Yorumlar

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.