Siemens ontwikkelde een afstandsbedieningsysteem voor Simatic-controllers

Siemens ontwikkelde een telecontrolesysteem voor Simatic-controllers: Siemens Industrial Automation Department heeft een nieuwe communicatiemodule voor SIMATIC S7-1200-controllers ontwikkeld voor gebruik in telecontroletoepassingen.
telecontroller Professional productportfolio, die deel uitmaakt van de SIMATIC CPU DNP1243-1 3, 7 van de SIMATIC S1200 DNP3-protocol (Distributed Communication Network Protocol) op een controlecentrum via. De meest typische toepassingsgebied is een groot en open gebied van de meetwaarden over te brengen naar een centraal station. Het op afstand bewakingssystemen, riolering en waterzuiveringsinstallaties, stadsverwarmingsnet en pompstations en met koolwaterstoffen ook in distributie en transport van energie en het transportsysteem.
SIMATIC CPU-1243 1 DNP3 meetwaarden, instelwaarden en stuurt alarmen regelmatig of op gebeurtenissen gebaseerde manier. De gebruiker eenvoudig specificeert de STEP 7 engineering software met behulp van de communicatie-parameters voor het selecteren van de gegevens worden verzonden S7-1200 SIMATIC CPU. communicatie met het controlecentrum, waaronder beveiligingsmechanismen voor veilige gegevensoverdracht via het wide area network 2 nr DNP3 standaard (2007 / 2009) gebaseerd op juiste protocol. De communicatiemodule heeft naast de gegevensoverdracht een e-mailfunctie. Met deze functie kan onderhoudspersoneel automatisch worden geïnformeerd over vooraf gedefinieerde gebeurtenissen, zoals overschrijding van drempelwaarden
De SIMATIC CP 1243-1 DNP3 kan een 64-bin-waarde met tijdsaanduiding registreren om gegevensverlies tijdens een ontkoppeling te voorkomen. Deze waarden worden automatisch in de juiste chronologische volgorde overgedragen aan het bedieningscentrum wanneer de verbinding opnieuw tot stand wordt gebracht. Dankzij de uitgebreide diagnostische functies, hetzij lokaal gespecificeerd met LED's, hetzij in STEP 7-software, krijgt de gebruiker een snelle en nauwkeurige analyse van de status van het station. De communicatiemodule is verbonden met het lokale communicatienetwerk in open gebieden via de Ethernet-interface. Voor communicatie op afstand tussen het LAN en het controlecentrum kunnen geschikte datatransmissie-apparaten zoals de Scalance M874 industriële 3G-modem / router worden gebruikt.
Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen