Zal het de Eastern Express zijn?

Zal het de Eastern Express zijn?
In de komende jaren, als Allah gezondheid schenkt; Als ik tijd en geld heb, wil ik lange treinreizen maken.


De trein is een heel ander vervoermiddel. Ik kan me niet voorstellen dat een ander vervoermiddel de trein kan vervangen. Het is lang, vermoeiend, maar het is ontzettend leuk. Ik ben geobsedeerd en probeer de grote trein over de hele wereld te volgen.

Er zijn twee grote treinreizen over de hele wereld. De ene is een Trans Siberische trein, de andere is de Afrikaanse trein. Het alternatief in ons land is de Eastern Express.

Trans Siberian Express is een buitengewone gebeurtenis. Te luxe, te duur. Bezoekers, zeer rijke mensen van 60 jaar en ouder uit Turkije en de wereld. De trein vertrekt vanaf de kust van de oceaan helemaal ten oosten van China. Meer dan 9 duizend kilometer passeert, arriveert in Moskou. 7 dagen, 7 nachten. Hij stopt bij de grote steden die hij passeert en de passagiers reizen met de bus door de regio. Het lokale leven wordt ingevoerd in de Mongoolse steppen. De trein stopt aan de rand van het Baikalmeer, een van de belangrijkste natuurlijke schatten ter wereld, en de passagiers gaan het ijskoude water in in de overtuiging dat de profetie "Wie in dit meer zwemt, zal onsterfelijk zijn".

De Afrikaanse trein is nog een ander avontuur. Het vertrekt vanuit Dar es Salaam in Egypte, het meest noordelijke deel van het Zwarte Continent. Ook deze trein is buitengewoon luxe. Het doorkruist heel Afrika van noord naar zuid. Het eindigt in Kaapstad, het zuidelijkste puntje van het continent in Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Zuid-Afrika. Je passeert gebieden vol wilde dieren en zwaait naar leeuwen en olifanten tijdens een 5.742-daagse reis over de 14 kilometer lange weg. Je ziet 's werelds grootste watervallen en ontmoet Afrikaanse inboorlingen.

Twee treinen in het comfort van het 5-sterrenhotel. Elke dag worden buitengewone gerechten bereid in de restaurants.

Het alternatief in Turkije, veel korter en zeker niet luxueus, zo niet de East Express. Terwijl de treinen voor het plezier naar Ankara rijden met de Boğaziçi Express, Anadolu Express; Ik was na Kocaelispor met Pamukkale Express naar Denizli gegaan. Ik wilde heel graag de Eastern Express nemen, ik heb nooit zoveel tijd gehad.

Eastern Express vertrok elke dag rond 08.30 uur vanuit Haydarpaşa. 1928 kilometer weg naar Kars. Het werd gebruikt in de Onafhankelijkheidsoorlog, in de eerste jaren van de Republiek. Het stopt op 90 stations onderweg van Haydarpaşa naar Kars. Hij arriveert in 38 uur en 40 minuten in Kars.

Er waren 1e positie, 2e positie, slaaprijtuigen op de trein. Het is goedkoop .. Vroeger vertrok het vanuit Haydarpaşa met 250-300 passagiers per keer. De Eastern Express begon in Hereke leeg te lopen met de landing van de studenten van Istanbul naar KOU. Laatst zag ik het in de Oriental Express-documentaire van journalist Nazım Alpman.

De 26e halte van de trein is Ankara. Vanaf hier heeft de trein met 7 wagons slechts 25-30 passagiers tot Erzurum. Ga alleen slapen in de coupé. Na Ankara is de oude spoorlijn afgebroken. Bovendien raken de elektriciteitskabels op en komt de diesellocomotief in de trein terecht. Om deze reden neemt de snelheid van de Eastern Express af naar 55 kilometer per uur. De trein passeert Sivas, Erzincan. Het wordt weer druk in Erzurum. Laten we zeggen dat hij maandagochtend wakker wordt uit Istanbul Haydarpaşa en dinsdagavond rond 22.00 uur in Kars aankomt.

Het lijkt misschien dat het geen zin heeft om de 1.5-uurroute in 38 uur te gebruiken. Maar dit is een andere reis. Je ontmoet de mensen van Anatolië, je spreekt. Je speelt saz, je zingt samen.

Tegenwoordig heeft de AKP-regering een grote stap gezet op het gebied van spoorwegen. De belangrijkste steden van Turkije zullen worden verbonden door snelle treinen. Het lijkt erop dat noch de Bosporus, noch de Anatolische, noch de Pamukkale Express, noch de Eastern Express zullen blijven bestaan.

Ik heb nog steeds zorgen. Misschien, zelfs tussen Izmit en Istanbul, zullen treinen in de voorsteden niet werken.

Toch is de trein een andere cultuur. Treinen moeten zijn. Voorstedelijke trein tussen Istanbul en Adapazarı; Er moet ook de Eastern Express zijn tussen Istanbul en Kars. De particuliere sector exploiteert passagiers- en goederentreinen in Europese landen, Amerika en het Verre Oosten. De Trans-Siberische Express en de Afrikaanse trein die ik in de inleiding van dit artikel noemde, worden ook beheerd door grote particuliere bedrijven en grote toeristische bedrijven verkopen hun reizen.

De regering heeft ook de weg vrijgemaakt voor de privatisering van spoorwegen in het passagiers- en vrachtvervoer in Turkije. Worden geprivatiseerd, ik ben er niet tegen. Maar in ons land mag de trein niet alleen worden gebruikt voor het vervoeren van vracht.

Als de nieuwe spoorlijn klaar is, zouden we met de trein van Izmit naar Istanbul moeten kunnen gaan.

Nogmaals, de Eastern Express zou van Istanbul naar Kars moeten werken. Als het werkt, ben ik vastbesloten om mee te doen aan deze reis van 38 uur. Ik weet zeker dat het een heel plezierig avontuur zal worden.

Maar ik ben bang dat ze de treinnostalgie in ons land beëindigen. Hoewel ze zwaar investeren in spoorwegen, vernietigen ze de geest van de treincultuur.

Ik ben er zeker van dat als onze Eastern Express wordt omgezet in een luxe en toeristische trein, veel buitenlandse bedrijven zelfs zullen proberen het te runnen. Zelfs Trans Siberië, zoals de Afrikaanse trein, kan een reis van wereldklasse over cultuurreizen zijn met de volledige capaciteit van 100 voor elke expeditie, die gewild is bij rijke en rijke mensen van middelbare leeftijd overal ter wereld. Zelfs de Van Lake Express moet de Kurtalan Express zijn als voorheen.

We moeten treinen niet vernietigen. Spoorwegen hoeven er alleen te zijn voor moderne hogesnelheidstreinen.

Ik heb nog steeds enige hoop van minister van Transport Binali Yıldırım.

Snelle trein .. Maar treinen Adapazarı-Istanbul, Istanbul-Kars worden ook noodzakelijkerwijs.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties