İmamoğlu legde een verklaring af van Covid-19 aan Kanal Istanbul en over veel kwesties

Van imamogl tot covid van kanaal istanbula en uitleg over veel zaken
Van imamogl tot covid van kanaal istanbula en uitleg over veel zaken

IMM-president Ekrem İmamoğlu was te gast bij journalist İsmail Küçükkaya op Fox TV. İmamoğlu beantwoordde veel vragen van Küçükkaya, van het onderzoek van de onderzoeker voor Kanal Istanbul tot de strijd tegen Kovid-19.


İmamoğlu zei dat Kanal Istanbul geen "staat" maar een "verkiezingsproject" is en zei: "Ik ben het," o inspecteur, o minister van Binnenlandse Zaken; waar was je? Waar was de openbare bron bij de verkiezingen, toen mijn tegenstander campagne voerde met de voertuigen van IMM? Ik vroeg me af of hij een 'openbare skater' was? İmamoğlu reageerde op de implicatie van "separatist" in de onderzoeksdocumenten door de kaart te tonen met de route van Kanal Istanbul. İmamoğlu zei: “Weet je wat dit is? Ik vertel die inspecteur; Ik vertel het ook aan onze minister van Binnenlandse Zaken, die zijn neutraliteit verloor door te zeggen: 'Ik dicteerde de taal van de inspecteur, ik liet hem ondertekenen' en hij toonde het met zijn woorden: dit is separatisme. İmamoğlu deelt de informatie dat 70 procent van het land rond Kanal Istanbul eigendom is van particulieren, en zei dat 7 miljoen vierkante meter land de afgelopen 40 jaar van eigenaar is veranderd. Imamoglu merkte op dat het aantal doden in Istanbul meer dan twee keer is gestegen in vergelijking met november van het voorgaande jaar, en zei: "De sterfgevallen waren meer dan 3 in de laatste 400 dagen van november van dit jaar". İmamoğlu riep op om HEPP-records met hen te delen als onderdeel van de effectieve strijd tegen Kovid-19.

Ekrem İmamoğlu, de burgemeester van Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), was de gast van het programma "Democracy Square with İsmail Küçükkaya" uitgezonden op Fox TV. İmamoğlu beantwoordde de vragen van Küçükkaya over de agenda van de live-uitzending. De antwoorden die İmamoğlu gaf op de vragen van Küçükkaya waren als volgt volgens de titels van het onderwerp.

"GEMAKKELIJK; JURIDISCH BEKIJK TERUG "

"Relevant voor de situatie in Istanbul en in Turkije, hoe kunnen we een oplossing te vinden? Het aantal gevallen bij IMM, dat in april-mei ongeveer 800 bedroeg, is nu meer dan 2000. Dit betekent dat het bijna verdrievoudigd wordt. De Science Advisory Board gevormd door de IMM zegt: 'Dit groeit erg snel, het verspreidt zich erg snel, het is nu heel gewoon geworden; sluiting is een must. ' Ik stapte uit, legde het uit. In Godsnaam, heb je iets van de maatregelen te begrijpen genomen? Ik begrijp niets. Deze baan is nu een serieuze zaak. Ik ken het toegewijde werk van de gezondheidswerkers en de minister van Volksgezondheid, maar we moeten stoppen. Natuurlijk bevinden we ons in een moeilijke situatie. Maar zeiden ze niet; "Een sterke staat is de staat die in moeilijke tijden zijn natie bijstaat." Ze zeiden; we zullen altijd bij je zijn. Er is een mogelijkheid en het risico dat morgen een niveau bereikt dat we de volgende dag niet kunnen vermijden. Ten eerste zullen we onze mensen in leven houden.

De staat houdt zijn mensen in leven. IMM-president wil er niet over praten. Wat is gemak? Leun achterover, kijk! We hebben echter niet de beslissingsbevoegdheid. Natuurlijk kan ik dat niet. Ik ben een verantwoordelijke manager. "

"DUIZENDEN ZAKEN MOETEN WORDEN ERKEND"

“Er is een HES-applicatie. Redelijk goed. Me; De minister vindt het niet oneerlijk, de gouverneur vindt het niet verkeerd. We smeken, zeggen we; 'HES-applicatie is een zeer waardevol iets om het aantal besmettingen te verminderen, ik feliciteer u, dank u. Laten we de HES-applicatie in bussen doen. Geef ons de informatie van de patiënten. Laten we ze uit het systeem annuleren, en zelfs als een patiënt in de bus stapt, gaat zo'n alarm af, zodat bekend is dat hij ziek is en dat de nodige actie wordt ondernomen. Ze zeggen dingen als het delen van persoonlijke gegevens. Ofwel maak ik deel uit van de staat; niet doen. Het wordt: 'Meneer, stuur ons de lijst met ruiters. Eens kijken welke patiënten het hebben. ' Wat als ik het 1 dag nadat ik aan boord ben gekomen opstuur? Zonder integratie en coëxistentie is het niet mogelijk. "

AANDACHT VOOR VRIJDAGGEBEDEN

“Er is nog iets in Istanbul: vandaag zijn we op vrijdag. Ik heb vorige week het vrijdaggebed verricht in de historische Murat Pasha-moskee in Aksaray. Ik stapte in; 70 procent van de gemeente heeft een buitenlandse nationaliteit. Imam Effendi moest degenen die het bevel braken waarschuwen en verwijderen. Hoeveel begrijpen buitenlanders daar wat we vertellen over de maatregel? Volgens het rapport van de Verenigde Naties; Er zijn ongeveer 1 miljoen 660 duizend vluchtelingen en asielzoekers in Istanbul. 'Miss Uganda' werd gekozen in Esenyurt! Van hieruit roep ik het Ministerie van Binnenlandse Zaken op. Laat ze ons een lijst geven van de landen die HEPP implementeren. Laten we HES toepassen op buitenlanders bij hun binnenkomst in ons land. De winter komt eraan, mensen kunnen niet buiten bidden, ze proberen van binnen in te storten. Vanaf hier bel ik de Mufti van Istanbul, onze gouverneur. Laat ze vrijdag maatregelen nemen. Het is al bezet. Het werd een tijdje niet bezocht. Kijk, sluit niet; 3 weken vrij. We kunnen nergens komen door over de moskee of de bus te praten. België is 8 op 1 van ons. We hebben 2-3 keer meer patiënten, 2-3 keer meer doden daar. Als we zo succesvol zijn, laat me dan een slachtoffer zijn en de hele wereld erover vertellen. "

EEN DAGELIJKS UITGAVE IN ISTANBUL SLECHTS 180

“Na mijn posts op sociale media over de toename van het aantal sterfgevallen, belde de heer Minister me: 'Wat als het niet op Twitter was geweest…'. Ik zei meneer minister; 'Ik deel deze kwestie sinds april met jullie.' Ik heb hem twee of drie keer gebeld over deze kwestie. Ik zei: 'Je vertelde me totaal verschillende dingen'. Nu woon ik in mijn buurt en ik aarzel echt. Mensen vinden momenteel moeilijk een plek in ziekenhuizen. "We werken aan de nodige maatregelen", zei hij. 'Ik wil je helpen. Ik wil de omvang van het werk laten zien, 'zei ik. Weet je wat ons totale dodental op 17 november is? 410. Aantal doden als gevolg van infectieziekten op dezelfde dag, 164. Ik vertel het alleen Istanbul. 18 november; Het totaal aantal sterfgevallen is 424, het aantal infectieziekten is 167. Gisteren was ik bij het parlement. Het eindigde om 11 uur. Een interface viel uit verdriet. Het totale aantal doden bereikte gisteren 441. Totaal aantal sterfgevallen door overdraagbare ziekten, 180. Alleen in Istanbul. "

"VIERHONDERDEN GAAN NAAR DE EERSTE KEER IN DE GESCHIEDENIS VAN ISTANBUL"

“In de afgelopen 3 dagen gaan tetraëdrische getallen voor het eerst in de geschiedenis van Istanbul. Weet je wat de gemiddelde dagelijkse sterfte in november vorig jaar in Istanbul was? Het daggemiddelde is ongeveer 205. Het is verdubbeld. Het aantal doden dat we hebben bereikt in Istanbul van 1 maart tot 19 november is 10 duizend 681. Alleen Istanbul. Ik schreeuw: 'Allemaal samen, ik wil samen een sluiting van drie weken.' In haar rapport zegt onze IMM Science Advisory Board: "Tenzij er een volledige sluiting komt, zal het gewenste resultaat niet worden bereikt en kunnen met beperkte maatregelen een periode beginnen die in die zin ernstiger gevolgen zal hebben." Bedenk dat we een natie zijn met een feestdag van 3-11-12 dagen in periodes die samenvallen met nationale en religieuze feestdagen. We zijn gewend onze bedrijven te sluiten. Laten we het alsjeblieft doen. We zullen onze mensen in leven houden. We zullen onze economische moeilijkheden helemaal overwinnen. Ik twijfel. "

"HOEVEEL KEER WE ZIJN UITGENODIGD VOOR KANAL ISTANBUL"

“Ik zou een korte en bondige zin willen zeggen tegen de minister (Murat Kurum, minister van Milieu en Verstedelijking): een minister wiens naam 'milieu' en 'stedenbouw' zegt, zal hier worden gehouden, met Suez Parallel met Panama… Dus wat zal ik zeggen? Ik kan geen woorden vinden om te beschrijven. Hij heeft het over contact, meneer de minister. Hoeveel uitnodigingen hebben we. We hebben een presentatie, we hebben een briefing, we hebben een panel over het kanaal. Hoe vaak ben ik niet uitgenodigd. Zijn ze geïnteresseerd en hebben ze gereageerd op onze uitnodiging; zij niet. Hebben ze een vertegenwoordiger gestuurd; ze stuurden niet. Ook daar was ik niet tevreden mee. Ik heb het boek van de workshop gemaakt en naar hun respectievelijke kantoren gestuurd. Bijna 30 wetenschappers maakten van hun rapporten boeken; Ik heb het verzonden. Draaide u zich om en zei: “Meneer İmamoğlu, wat denkt u?” Meneer de minister? U kwam naar Istanbul in deze kritieke tijden, processen. Zei je 'Beste İmamoğlu, laten we hier 2 uur over praten, vertel het ons'? Hij gaf een voorbeeld van Melen. Wat Melen betreft, de overleden president Demirel neemt de algemeen directeur van DSI mee, neemt zijn minister mee, komt naar Istanbul, en over Melen, onze huidige president, de heer Erdogan, bezoekt hem terwijl hij burgemeester was.

"IK WAS GEWELDIG TOEN IK DE ONDERZOEKSBRIEF LEES"

'Laten we nu naar het onderwerp van onderzoek gaan. Vrijdag ontving ik een brief met vragen. Ik was geschokt toen ik het las. In de tussentijd wil ik Meral Akşener bedanken voor haar gevoeligheid. Op vrijdag, nadat ik deze brief had ontvangen, had ik een bezoek aan dhr. Akşener. Ik wist niet dat hij zou deelnemen aan uw programma. Ik vertelde het ze, omdat ik zo verdrietig was. Ik was doodsbang. Volgens artikel 123 van de Grondwet beweert de inspecteur dat ik een actie heb ondernomen die de bestuurlijke integriteit schendt. Meer dan dat; 1 volledige pagina impliceert over mij als "De separatistische staat erkent de autoriteit niet". Kom maar op. Wie ben je Om te beginnen is hij de verdeeldheid zaaiende. Hij schreef dit, stelde een aanklacht op en vroeg me om te getuigen. Sommigen zullen naar buiten komen en zeggen; 'Geen separatisme, maakt perceptie. Er wordt alleen gevraagd om uiting te geven aan het verspillen van openbare middelen, enz ... "Kom over deze dingen heen."

"ISTANBUL HEEFT GEEN GEHEEL AAN WAANZIN"

“Kanal Istanbul-project is een verkiezingsproject. Het heet 'gek project'. Istanbul tolereert geen waanzin. Je hebt Istanbul al gek gemaakt. Dit is een project dat in 2011 werd gelanceerd met het gekke projectconcept. Precies 9 jaar later kwam het opnieuw met een omstreden MER-rapport. Tienduizenden inwoners van Istanbul, waaronder ikzelf, hebben beroep aangetekend tegen het MER-rapport. Er werden tientallen rechtszaken aangespannen. Ik heb ook een koffer; Er zijn zowel persoonlijk als zakelijk. Weet u wat in technische taal wordt genoemd 'de procesgang is niet voorbij en het MER-rapport is niet duidelijk'? Het is nog geen project, het is een project. "

"ER IS GEEN CONCEPT ALS EEN STAATSPROJECT"

“70 procent van het land hier is nu in particulier bezit. Toen het voor het eerst werd uitgelegd, was de definitie: 'We zullen de details van dit project aan niemand onthullen. We willen geen voordeel. ' Tegenwoordig behoort 70 procent tot hun persoonlijk bezit. Volgens onze vaststellingen is onlangs in slechts 3-5 jaar tijd 40 miljoen vierkante meter van eigenaar veranderd. (Toont de kaart met de route van Kanal Istanbul) Weet jij wat dit is? Ik vertel die inspecteur; Ik zeg ook tegen onze dierbare minister van Binnenlandse Zaken, die zijn neutraliteit verloor door te zeggen: 'Ik dicteerde de taal van de inspecteur, ik heb hem ondertekend': Dit is separatisme. Nu hebben ze het 'staatsproject' gerealiseerd. Er is niet zo'n concept. Dit is verkiezingspropaganda. Aan het eind van de dag werd het zo persoonlijk; Een landproject, 70 procent gepersonaliseerd; hoe staat project. Terwijl onze minister van 'milieu' en 'stedenbouw' deze plek beschrijft met de Bosporus, vergeet hij Montreux en stelt hij het gelijk aan Suez en Panama, die zijn gebouwd om te voorkomen dat de duizenden kilometers verstrikt raken. Er wordt al 5 dagen over dit onderwerp gesproken. Niemand belt en zegt: "Beste İmamoğlu, wat vind je hiervan?"

"OPENBARE 'BRON' OF OPENBARE 'GLIJDEN'?"

“In mijn schriftelijke verklaring zei ik dat dit geen staatsproject was en dat een dergelijke verklaring niet kon worden gevonden. Laten we naar het openbare deel hiervan gaan. We vechten voor kinderen. We geven voor hen rekenschap van een enkele cent. Maar ik moet echt roepen: 'O inspecteur, o minister van Binnenlandse Zaken; waar was je? Waar was de openbare bron bij de verkiezingen, toen mijn tegenstander campagne voerde met de voertuigen van IMM? Was hij een 'openbare onderdanige'?

Waar was deze nauwgezetheid toen de minister van Binnenlandse Zaken met de staatshelikopter in Gaziosmanpaşa landde? Meneer de President hield vijf vergaderingen per dag in Istanbul. Ik ken de kosten van deze bijeenkomsten, omdat de bron van al deze kosten afkomstig was van ons campagneteam.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is geen autoriteit die zijn neutraliteit verliest. Ik zou willen zeggen dat ik niet alleen een verklaring zal afleggen, maar ook al mijn wettelijke rechten zal uitoefenen. "

"BUDGET VAN 350-400 MILJARD IS VEREIST"

“Ik probeer zo gevoelig en nauwgezet te zijn met betrekking tot aardbevingen. Als voorbeeld zeg ik 'A party B party'. Ik maak deze kwestie een nationale kwestie. Aardbeving is een staatsstrategie, een nationale mobilisatie. Aardbeving in Istanbul, inderdaad, een probleem van de onafhankelijkheid van Turkije. Als oxa Istanbul, zit het hele hart van Turkije vast. 50 procent van de invoer, 60 procent van de export en 35-40 procent van het nationaal inkomen komt voor in Istanbul. De echte vraag waarover we moeten praten is niet 'wat zullen we doen na de aardbeving'. Onderwerp; 'Wat gaan we tot dan doen?' We moeten hierover praten. Istanbul moet worden getransformeerd, niet versterkt. De kosten van de transformatie van Istanbul zijn een budget van minstens 350-400 miljard. "

"MENSEN WILLEN HUN HUIZEN NIET TESTEN"

“Volgens het wetenschappelijk onderzoek van 2018 zullen zeker 48 duizend gebouwen na de aardbeving zwaar beschadigd raken. Dit betekent vernietiging. 146 duizend gebouwen zijn matig beschadigd. Als pilotgebied voeren we tests uit in Avcılar en Silivri. Soms zijn onze handen en armen vastgebonden. 30 procent van onze burgers in Silivri en 21 procent in Avcılar laten ons hun huis niet testen. Hij wil deze realiteit niet onder ogen zien. Omdat we hem nog geen kans hebben geboden. Ik heb ook naar de minister geluisterd, ik twijfel niet aan iemands goede wil; maar als we deze strategie niet holistisch maken, kunnen we geen oplossing voor de aardbeving vinden. Zodra ik beter werd, ging ik naar Izmir. In de laatste twee dagen van mijn quarantaine belde ik het kantoor van de minister en zei: 'Als ze vrijdag in Izmir zijn, wil ik ze komen bezoeken'. Er werd positieve feedback gegeven; maar het is op de laatste dag geannuleerd. "

"LUXE GEBOUWEN ZIJN GEEN TRANSFORMATIE"

“Ik wil het hebben over het belang van de Earthquake Council. Luxe gebouwen zijn geen transformaties. Voorbeelden van Bağcılar en Bahçelievler zijn voorbeelden van stedelijke transformatie. We zullen niet alleen staatsinstellingen omvatten, maar ook financiële instellingen zoals banken en verzekeringsinstellingen, de politiek zal het gezond verstand niet verstoren. Gisteren werd een regeling unaniem aangenomen voor Güngören. Het was eerder in Avcılar geweest. Met deze regeling kun je nu met dezelfde rechten mensen van het oude gebouw naar de nieuwbouw overbrengen, mits je een vergunning en bestemmingsplan hebt. De behoefte hieraan is ontstaan ​​vanuit de terughoudendheid van onze burgers vanwege de verschillen in de plannen van het oud en nieuw gebouw bij de eerdere activiteiten in stedelijke transformatie. Laten we zeggen dat de burger een gebouw van vijf verdiepingen heeft, het zal niet minder zijn, maar het zal vijf verdiepingen hebben. "

"HET IS NOODZAKELIJK VOOR HET BELEID OM IN SAMENWERKING TE WORDEN"

“We hebben een financieel model voor stedelijke transformatie. In plaats van de burger en de aannemer met rust te laten en problemen te veroorzaken, laten we geen onenigheid toestaan. Ons financieringsmodel; Enerzijds KİPTAŞ, TOKİ of een andere instelling van de districtsgemeente, een systeem bestaande uit burgers, aannemers en banken. De burger moet een overeenkomst sluiten met KİPTAŞ, vervolgens de financiering van de bank zoeken, de aannemers met de vergunning moeten deze baan krijgen en het gebouw van de burger moet worden getransformeerd. Burgers moeten profiteren van de voordelen die tijdens de transformatie kunnen ontstaan. Als hij het zich niet kan veroorloven, moet hij leningovereenkomsten met een lage rente maken met banken, waarmee we contact hebben. Laten we een oplossing bieden voor het probleem van de burgers met lage rente en langetermijnbetalingen. Met deze methoden zullen we 190 onafhankelijke secties in Bağcılar en 150 onafhankelijke secties in Tuzla transformeren. Maar dit beleid moet terugkeren naar samenwerking. "

"BESTE MINISTER HOUDT VAN ONS IDEE"

“Toen ik in februari met de minister sprak, vond hij ons idee leuk en zei hij zelfs dat hij het aan zijn programma wilde toevoegen. Ik zei 'ik zou vereerd zijn'. Ik wilde onze delegaties ontmoeten. Rampen en pandemie kwamen tussenbeide. Onze delegatie is onlangs naar Ankara geweest. Er waren twee belangrijke punten van de tour; de ene is de aardbevingsraad en de andere is de oplossing voor het slechte landschap in Fikirtepe. Ze keken zeer positief naar de aardbevingsraad van de twee beschreven onderwerpen, maar er zijn 2.5 maanden verstreken. Ik wacht niet op een uitnodiging, en ze verwachten ook geen uitnodiging van mij. Mijn verzoek aan de minister: ik zou graag willen dat hij ons ontmoet over problemen zoals stadsplanning en Kanal Istanbul. De minister heeft een gezegde tegen me als 'Toen je wilde, konden we elkaar niet ontmoeten'. Eigenlijk is het niet zo. Ik zal zeggen: 'Laten we elkaar meteen ontmoeten over de aardbeving, we zullen met je delen wat we hebben' ''

HET DANISK VAN INTERVENTIE

“Er is een wijziging aangebracht in de UKOME-vertegenwoordigers. Er werden vertegenwoordigers gestuurd die niets met het onderwerp te maken hadden. Ik weet zeker dat zij en hun meerdere zeggen: 'Waarom zijn we hierheen gekomen? Ze willen dat het politieke mechanisme meer vertegenwoordigers heeft dan het besluitvormingsmechanisme van de gemeente, om een ​​meerderheid te hebben. Het is de adviseur van het blokkeren van werk. Er is echter een enorme steun. Ik ben tegen een handjevol mensen die huur proberen te verdienen op kentekenplaten van taxi's. Ik ben met de kentekenplaathouder en de taxichauffeurs. Wij zijn een van de slechtste taxisteden ter wereld. De taxichauffeur wint niet. Huurprijzen zijn aan het plafond. Als hij niet wint, kiest hij lijnen en passagiers. Het aantal taxi's is al 30 jaar niet toegenomen. Wanneer deze negativiteiten samenkomen, komen andere acteurs in het spel. Iedereen heeft hier last van. Ook de arbeider is niet blij. We lossen dit op. We zullen een transportacademie opzetten. We geven een status en een certificaat aan degenen die taxichauffeur worden in deze academie. We zorgen voor een protocoltekst die de taxichauffeur beveiligt. We brengen digitale betalingen. We zullen de taxi's uitrusten met een systeem dat ze niet in het verkeer laat rondrijden. We gaan werken aan een speciaal taximodel voor de stad. We beschermen de veiligheid en de volksgezondheid van de chauffeur. Met de bestelling die we zullen plaatsen, handelaars, zal iedereen uit Istanbul winnen. UKOME zal een besluit nemen, we zullen de strategie van 5 duizend taxi's voor Istanbulites voorbereiden. We zullen een aanbesteding uitgeven met het verhuurmodel. "


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties