Veelgestelde vragen over nieuwe maatregelen voor uitbraak van het coronavirus

Veelgestelde vragen over nieuwe maatregelen voor uitbraak van coronavirus
Veelgestelde vragen over nieuwe maatregelen voor uitbraak van coronavirus

Vraag 1. Zijn studenten jonger dan 20 die persoonlijk studeren aan universiteiten en professionele of nationale atleten vrijgesteld van de avondklok?


Antwoord 1: Het face-to-face onderwijs wordt voortgezet op afdelingen zoals technische faculteiten / medische faculteiten die aan sommige universiteiten technisch onderwijs verzorgen. Studenten in deze leeftijdsgroep krijgen een speciaal document met het curriculum van het universiteitsbestuur om hun situatie te documenteren, en studenten onder de 20 jaar zullen niet onderworpen zijn aan de avondklokbeperkingen die voor deze leeftijdsgroep worden opgelegd op vertoon van dit document indien nodig.

Voor professionele of nationale atleten jonger dan 20 jaar geldt geen avondklok in het kader van hun sportactiviteiten (wedstrijden, training, reizen voor deze doeleinden, enz.), Op voorwaarde dat ze verklaren dat ze professionele of nationale atleten zijn.

Vraag 2. Is een vergunning nodig voor intercityreizen van onze burgers van 65 jaar en ouder?

Antwoord 2: Burgers van 65 jaar en ouder kunnen alleen intercity reizen in het kader van onze circulaire nr. 20.05.2020 van 8206 op voorwaarde dat ze een reisvergunning krijgen en het reisvergunningscertificaat moet worden verkregen tijdens het verkoopproces van de kaartjes voor alle soorten voertuigen voor intercity openbaar vervoer (vliegtuig, bus, trein, veerboot, enz.) conditie zal worden gezocht.

Vraag 3: Leden van beroepsgroepen zoals beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg (arts, tandarts, apotheker, etc.) van 65 jaar en ouder, gekozen functionarissen (burgemeester, mukhtar, etc.), advocaten, academici, dierenartsen, onafhankelijke accountants-financieel adviseurs, deze leeftijdsgroep Is het onderworpen aan de beperking van de avondklok waarvoor is opgelegd?

Antwoord 3: Met de circulaire kunnen onze burgers van 10 jaar en ouder die overdag tussen 00 en 13 uur de straat op gaan, werk / SGK-registratie met vermelding van hun werkplekken en omstandigheden. Aangezien degenen die het document indienen, zijn vrijgesteld, zijn burgers van 00 jaar en ouder die de bovengenoemde beroepen uitoefenen, vrijgesteld van de beperking.

Vraag 4. Hoe reizen jongeren en kinderen onder de 20 jaar binnen de stad of intercity?

Antwoord 4: Jongeren en kinderen onder de 20 jaar zullen in de stad en intercity kunnen reizen zonder documenten te zoeken, op voorwaarde dat ze een ouder / voogd bij zich hebben, binnen het kader dat is gespecificeerd in onze circulaire nr. 30.05.2020 van 8558.

Vraag 5. Is het voor de ouders die hun kinderen moeten achterlaten bij de crèche of verzorger mogelijk om hun kinderen mee te nemen tijdens de beperkingsuren voor de kinderen?

Antwoord 5: In het kader van onze circulaire nr. 29.05.2020 van 8483 kunnen onze kinderen en jongeren die onderworpen zijn aan een avondklok, terecht bij zorgverleners, ouderen, crèches of kinderdagverblijven en reizen onder toezicht van hun ouders / verzorgers binnen de beperkte tijdzones.

Vraag 6. Zijn mensen die de landelijke examens zullen afleggen, zoals KPSS, toelatingsexamens voor loopbaanberoepen, TOEFL en IELTS, vrijgesteld van de avondklok?

Antwoord 6: Met onze circulaire wordt bepaald dat degenen die verklaren dat ze zullen deelnemen aan KPSS en andere centrale examens en hun begeleiders zijn vrijgesteld van de beperking, zodat mensen van alle leeftijdsgroepen die deze examens zullen afleggen niet onderworpen zijn aan een avondklok.

Vraag 7. Is de bouwsector vrijgesteld van de avondklokbeperkingen in het weekend?

Antwoord 7: De bouwsector en zijn werknemers zullen worden vrijgesteld van de avondklok aangezien ze vallen onder de uitzonderingsbepaling die wordt opgelegd voor productie- en productiefaciliteiten en degenen die daar werken overeenkomstig de bepalingen van 5.1 / ğ en 5.2 / ğ van de circulaire.

Vraag 8. Zijn eet- en drinkgelegenheden (kantines, cafés etc.) in ziekenhuizen (inclusief privéziekenhuizen) onderworpen aan de beperkingen die worden opgelegd voor eet- en drinkgelegenheden in het kader van de circulaire?

Antwoord 8: Eet- en drinkgelegenheden (kantines, cafés enz.) In ziekenhuizen zijn niet direct onderworpen aan de beperkingen (werktijden, wijze van bediening enz.) Die worden opgelegd aan eet- en drinkgelegenheden in het kader van de circulaire. De werkwijze en principes van eet- en drinkgelegenheden in ziekenhuizen worden bepaald in overeenstemming met de beslissing van de ziekenhuisdirectie.

Vraag 9. Zijn restaurants of restaurants in hotels en accommodatiefaciliteiten onderworpen aan de beperkingen voor restaurants en restaurants?

Antwoord 9: Restaurants of restaurants in hotels en accommodatiefaciliteiten mogen alleen cateringservices bieden aan klanten van de accommodatie en zijn niet onderworpen aan beperkingen die aan andere restaurants of restaurants worden opgelegd. Restaurants of restaurants in hotels en accommodatiefaciliteiten mogen echter niet buiten afhaalmaaltijden verkopen.

Vraag 10. Zijn restaurants en restaurants op luchthavens vrijgesteld van de beperkingen die in de circulaire zijn opgelegd?

Antwoord 10: Eet- en drinkgelegenheden (restaurants, restaurants, cafés enz.) Op de luchthavens zijn niet onderworpen aan de beperkingen die worden opgelegd voor eet- en drinkgelegenheden in het kader van de circulaire, op voorwaarde dat ze alleen passagiers en degenen die werkzaam zijn in de transportsector bedienen.

Vraag 11. Kunnen boten en jachten die commerciële activiteiten voor zeetoerisme exploiteren, hun klanten eten en drinken serveren op hun boten voor sightseeing-doeleinden?

Antwoord 11: Boten en jachten die zich bezighouden met commerciële activiteiten voor zeetoerisme mogen hun klanten op hun boten geen eten en drinken bieden voor sightseeing-doeleinden.

Vraag 12. Vallen degenen die profiteren van de reis-, pakketreis-, accommodatie- of transferservices die door de reisbureaus worden aangeboden binnen het toepassingsgebied van de uitzondering van de circulaire?

Antwoord 12: Consumenten die profiteren van de reis-, pakketreis-, accommodatie- of transferdiensten die worden aangeboden door de reisbureaus "5.2 / u) Degenen die werken in de voertuigen van het intercity openbaar vervoer (vliegtuig, bus, trein, schip, enz.) En degenen die zullen reizen met dit openbaar vervoermiddel, ticket, reserveringscode, enz. Degenen die indienen en certificeren vallen onder de uitzondering.

Vraag 13. Zijn de winkels (kleding, souvenirs, enz.) Op de luchthavens onderworpen aan de praktijk van dienstverlening tussen 10 en 00 uur?

Antwoord 13: De winkels op de luchthavens (kleding, souvenirs etc. werkplekken) vallen niet onder de werkplekken bepaald op 1: 10-00: 20, aldus het 00e artikel van de circulaire.

Vraag 14. Zijn monopoliekiosken onderworpen aan werktijdbeperkingen voor markten?

Antwoord 14: Monopoly-kiosken zijn onderhevig aan werkurenbeperkingen (werkuren tussen 1 en 10 uur) die worden opgelegd voor markten die vallen onder het eerste artikel van de circulaire.

Vraag 15. Patisserieën en bagels, gebak, gebak enzovoort. Mogen bedrijven die producten produceren en verkopen vóór 10.00 uur verkopen?

Antwoord 15: Bakkerijen en bagels, gebak, gebak en ga zo maar door. Bedrijven die producten produceren en verkopen, kunnen deze producten alleen tussen 08 en 00 uur 's ochtends verkopen.

Vraag 16. Zijn geestelijken van 65 jaar en ouder die tot minderheidsgemeenschappen behoren onderhevig aan de beperkingen van het uitgaansverbod voor deze leeftijdsgroep?

Antwoord 16: Er zijn geen beperkingen voor geestelijken van minderheidsgemeenschappen van 65 jaar en ouder om hun religieuze plichten uit te voeren tijdens de uren die voor deze leeftijdsgroepen zijn voorzien, en externe toestemming is niet vereist.

Vraag 17. Hoe wordt het uitgaansverbod voor burgers van 65 jaar en ouder en jonger dan 20 jaar toegepast in termen van het vrijdaggebed?

Antwoord 17: Door de provinciale / districtscommissies voor algemene hygiëne voor degenen die het vrijdaggebed willen verrichten onder de burgers van de opgegeven leeftijdsgroepen; De avondklok van onze ouderlingen van 65 jaar en ouder kan verlengd worden tot het einde van het vrijdaggebed, en de uitlooptijd van onze jongeren onder de 20 jaar kan vervroegd worden zodat ze naar het vrijdaggebed kunnen gaan.

Vraag 18. Zullen persoonlijke onderwijsactiviteiten op kleuterscholen worden voortgezet?

Antwoord 18: Als resultaat van de onderhandelingen met het ministerie van Volksgezondheid en Nationaal Onderwijs; Gezien de situatie van werkende moeders en vaders, werd geëvalueerd dat kinderdagverblijven die zijn aangesloten bij het ministerie van Nationaal Onderwijs, evenals andere openbare instellingen en organisaties en kinderdagverblijven onder particuliere onderwijsinstellingen, hun persoonlijke onderwijsactiviteiten zouden moeten kunnen voortzetten.

Vraag 19. Hoe worden de zwerfdieren gevoerd?

Antwoord 19: In het kader van onze circulaire nr. 30.04.2020 van 7486 zullen "Leden van de diervoedergroep" en andere burgers die zwerfdieren willen voeren, worden vrijgesteld van de avondklokbeperkingen in het weekend. Net als bij de vorige avondklok kunnen onze dierenliefhebbers tijdens de avondklok in het weekend voorzien in de voedingsbehoeften van zwerfdieren.

Vraag 20. Mag de reclame- en tv-serie-industrie deze in het weekend na 20.00 uur opnemen?

Antwoord 20: De reclame- en televisieserie-industrie en haar werknemers zullen worden vrijgesteld van de beperking van het uitgaansverbod, aangezien ze binnen het toepassingsgebied vallen van de uitzonderingsbepaling die is opgelegd voor productie- en productiefaciliteiten en degenen die daar werken in overeenstemming met de bepalingen van 5.1 / ğ en 5.2 / ğ van de circulaire.

Vraag 21. Zijn marktplaatsen onderworpen aan de werkurenbeperkingen die in de circulaire voor markten worden opgelegd?

Antwoord 21: Onze handelaars zijn niet onderworpen aan werkurenbeperkingen wat betreft de levering van producten zoals groenten en fruit en hun transport / installatie naar de markt. Op de marktplaatsen kunnen er echter tussen 10 en 00 uur verkopen aan onze burgers worden gedaan, en in dit opzicht zal het onderworpen zijn aan de arbeidstijdbeperking voor markten.

Vraag 22. Mogen mensen met een hotelreservering in hun privévoertuig reizen binnen de avondklok?

Antwoord 22: Burgers die een hotelreservering hebben, kunnen zonder toestemming in hun privévoertuig reizen, op voorwaarde dat ze hun reservering documenteren / indienen binnen de begintijd van de accommodatiereservering en de transporttijd naar de accommodatie.

Vraag 23. Zijn buitenlandse toeristen in ons land voor toeristische doeleinden onderworpen aan een avondklok?

Antwoord 23: Buitenlandse toeristen die tijdelijk in ons land verblijven in het kader van toeristische activiteiten, worden vrijgesteld van de avondklok die in het weekend wordt gehanteerd.

Vraag 24. Kunnen amateursportverenigingen trainen en voetbalacademies uitvoeren op kunstgrasvelden waarvan de activiteiten in het kader van de circulaire zijn stopgezet?

Antwoord 24: Vanwege het uitstel van de amateurcompetities wordt geëvalueerd dat de activiteiten zoals voetbalscholen / academies niet door kunnen gaan met trainen en voetbalvelden, waarvan de activiteiten worden opgeschort totdat een nieuwe beslissing is genomen.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties