Sunflower Bike Valley organiseert pre-kampioenschaps testraces

Sunflower Bicycle Valley was gastheer van de UCI MTB Series-races voorafgaand aan het 23 World Mountain Bike Marathon Championship, dat wordt gehouden tussen 25 en 2020 oktober. De laatste wereldkampioen vond plaats in de Colombiaanse Paez in de races waaraan 13 atleten uit 42 landen deelnamen.

De UCI MTB Series, een trail-test, werd gehouden vóór het Wereldkampioenschap Mountainbike Marathon 23, dat tussen 25 en 2020 oktober onder auspiciën van het voorzitterschap in Sakarya zal plaatsvinden. 13 atleten uit 42 landen namen deel aan de races in Sunflower Bicycle Valley. De laatste wereldkampioen, de Colombiaan Hector Leonardo Paez, nam deel aan de races die werden gehouden in het kader van maatregelen tegen het coronavirus.

Nationale atleet Onur Balkan werd tweede

De Est Peter Kruse bereikte als eerste het finishpunt door al zijn concurrenten in te halen in de 110 km race bij de mannen. Onur Balkan, de nationale atleet van de Salcano Metropolitan Municipality Sports Club, voltooide de race op de tweede plaats en ging op het podium. Op de derde plaats finishte Shakir Abilov uit Kazachstan de race. Bij de vrouwen eindigde de Litouwse atlete Katerina Farno de 83 kilometer lange race als eerste, Semra Yetiş eindigde als tweede en Rafie Başak eindigde als derde. De prijzen voor atleten, plaatsvervangend secretaris-generaal van de Metropolitan Municipality, Bedrullah Erçin, Youth Services and Sports Department van de president Ilhan Sheriff Aykaç Metropolitan Municipality Sports Club President Cevat sour en de voormalige president van de Turkse wielerfederatie werd gepresenteerd door Unal Tolon. De races werden afgewerkt met 1 ronde gemist door slecht weer.