De overdracht van ongevraagde sms-berichten wordt geschiedenis op 1 december: dit is wat u moet weten over het nieuwe IMS-systeem

De overdracht van ongevraagde sms-berichten wordt geschiedenis op 1 december: dit is wat u moet weten over het nieuwe IMS-systeem
De overdracht van ongevraagde sms-berichten wordt geschiedenis op 1 december: dit is wat u moet weten over het nieuwe IMS-systeem

Ongevraagde campagneberichten die door bedrijven en andere instellingen worden verzonden, worden verleden tijd met het Message Management System (IMS), dat op 1 december in werking treedt. Hier zijn de details van het nieuwe systeem ..


Ongewenste berichten zijn een van de dingen waar smartphonegebruikers het meest over klagen. Veel bedrijven kunnen hun producten of informatieberichten als sms naar de telefoons van gebruikers sturen.

Het aantal klachten dat het ministerie van Handel heeft ontvangen over ongeautoriseerde e-mails en sms-berichten is meer dan 500 duizend. Het ministerie is een onderzoek naar dit onderwerp gestart en heeft het Message Management System (IYS) opgezet om commerciële elektronische berichten te beheren en te controleren.

Het systeem maakt goedkeuring van commerciële elektronische berichten, uitoefening van het recht om te weigeren en beheer van klachtenprocedures mogelijk.

Ze hoeven niet langer toestemming van de gebruiker te nemen

De Turkse Unie van Kamers en Goederenbeurzen (TOBB), opgericht door het Message Management System (CMS), treedt formeel in werking op 1 december. Met het bovengenoemde systeem zullen bedrijven toestemming moeten krijgen van gebruikers voor zowel commerciële berichten als feestelijke berichten zoals feestdagen en nieuwjaars- en tevredenheidsonderzoeken.

Volgens de overgedragen informatie worden de nummers of e-mailadressen van de personen die het mogelijk maken dat commerciële berichten naar hen worden verzonden, in het IYS-systeem geregistreerd. Geen enkel bedrijf kan berichten naar gebruikers sturen zonder goedkeuring van de İYS.

Bovendien zullen bedrijven die zich niet registreren bij het IYS allebei hun nummerlijst verliezen en verschillende boetes krijgen.

BURGERS ZULLEN CONTROLEREN

Met het IYS-systeem kunnen burgers de instellingen sluiten waarvan ze geen berichten willen ontvangen, of de toestemming van elke instelling regelen om berichten afzonderlijk te verzenden.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen