Hoe werkt het onderhandelde echtscheidingsproces?

Echtscheidingszaken kunnen verschillen qua procedure. Personen die een echtscheidingszaak willen indienen, kunnen een aanvraag indienen via onderhandelde of omstreden echtscheiding. Om te kunnen scheiden op basis van een overeenkomst, moet worden voldaan aan de voorwaarden van de overeengekomen echtscheiding die is vastgelegd in de Turkse burgerlijke wet met nummer 4721. Personen die hebben voldaan aan de overeengekomen echtscheidingsvoorwaarden zoals vermeld in de relevante artikelen van deze wet, kunnen een overeengekomen echtscheidingszaak openen.

Wat zijn de voorwaarden voor een onderhandelde echtscheiding?


De overeengekomen echtscheidingsvoorwaarden zoals bepaald in de Turkse burgerlijke wet nr. 4721 kunnen als volgt worden weergegeven;

  • Minimaal 1 jaar getrouwd
  • Te verklaren dat de partijen het eens zijn over alle juridische en morele gevolgen
  • Echtgenoten moeten aan de zaak deelnemen

In de gecontracteerde echtscheidingszaken is er voor de partijen geen verplichting om voor de rechtbank te worden gedagvaard om welke reden dan ook. Voor hen is het voldoende om 1 jaar te trouwen en te willen scheiden.

Het proces van gecontracteerde echtscheidingszaken

Echtgenoten die willen scheiden, kunnen een proces voor echtscheiding indienen bij de familierechtbank in hun regio waar ze in de huwelijksvereniging wonen. Als de echtgenoten langer dan 6 maanden op een andere plaats hebben gewoond, wordt de echtscheidingszaak geopend vanaf de rechtbank van de plaats waar de verweerder is gevestigd.

Echtscheidingsprotocol in onderhandelde zaken

Een van de documenten die vereist zijn in gecontracteerde echtscheidingszaken, staat bekend als het echtscheidingsprotocol.

Voor het scheidingsprotocol moet aan onderstaande voorwaarden worden voldaan;

  • Echtgenoten moeten de wil hebben om over echtscheiding te beslissen
  • Ze moeten een overeenkomst hebben over huishoudelijke artikelen
  • Er moet een overeenkomst zijn over alimentatie
  • Als er een gezamenlijk kind of kinderen is, moeten beide partijen het eens worden over wie het gezag zal geven.

Alimentatie in een onderhandelde echtscheidingszaak

Om de echtscheidingszaak op een overeengekomen manier af te sluiten, moet het bedrag van de alimentatie door de echtgenoten worden begrepen. De echtgenoot die geen alimentatie aanvraagt, moet informatie in het dossier hebben dat hij / zij geen alimentatie aanvraagt.

Er zijn verschillende soorten en bedragen van alimentatie bij een gecontracteerde echtscheiding. Armoede-alimentatie staat bijvoorbeeld bekend als de alimentatie die wordt geëist door de partij die in armoede vervalt. Aangesloten alimentatie is het type alimentatie dat namens het kind wordt aangevraagd. Deze alimentatie komt overeen met de kosten van het kind. De hoogte van deze alimentatie wordt bepaald door de leeftijd, gezondheidstoestand, opleiding etc. van het kind.

Wanneer begint alimentatie bij een onderhandelde echtscheiding?

Bij een alimentatieverzoek in het protocolartikel gaat de alimentatietermijn in op de datum van indiening. De rechtbank zal beslissen alimentatie te betalen vanaf de datum van indiening van de zaak, tenzij anders bepaald in het bedrag aan alimentatie dat in het artikel wordt vermeld.

Hoeveel bedragen de overeengekomen echtscheidingskosten?

De gecontracteerde echtscheidingskosten bedragen vanaf 2020 45 TL. De vergoedingen voor de zaak worden bepaald door de Union of Bar Associations. Deze vergoedingen worden bepaald door rekening te houden met de minimumlonen.

Deze inhoud https://yasinbayram.com/ Het is opgesteld met de informatie van de website.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen