De Turkse coureur Salih Yoluç schreef geschiedenis tijdens de 24 uur van Le Mans!

De Turkse coureur Salih Yoluç schreef geschiedenis op Le Mans in 24-uursraces!

De teams die met Aston Martin streden, behaalden dubbele overwinningen in de 'Le Mans 24 Hours Race, die wordt beschouwd als de marathon van de motorsport, de races duurden 24 uur zonder onderbreking en het uithoudingsvermogen en de efficiëntie als de snelheid werden getest.

Teams die strijden met Aston Martin behaalden een dubbele overwinning in de '24 Hours of Le Mans Race', die wordt beschouwd als de marathon van de motorsport, waar de races 24 uur ononderbroken duren, waar zowel uithoudingsvermogen en efficiëntie als snelheid op de proef worden gesteld. De Turkse coureur Salih Yoluç en zijn teamgenoten, die deelnamen aan de nummer 90 TF Sport in het World Endurance Championship en 's nachts de leider werden, behielden hun plaats in de resterende sectie en wonnen de race met hun Aston Martin-voertuigen uit de amateurklasse. Met de overwinning werd Salih Yoluç de eerste Turkse piloot die Le Mans won. Aan de andere kant wist het Aston Martin AMR-team met nummer 97, dat lange tijd de leider was in de GTE Pro, als winnaar uit de bus te komen.

De 88 uur van Le Mans 2020, die voor de 24e keer werd gehouden, begon zaterdag om 15.30 uur en eindigde zondag om 15.30 uur. In de GTE Pro-klasse, waar 8 voertuigen deelnamen, ging de strijd om de overwinning tussen de AF Corse nummer 51 en het Aston Martin-team nummer 97. Aston Martin, nummer 97, die opklom naar de leiding in de nachtklasse, behield comfortabel zijn plaats in de andere divisies en won de race met 1 minuut en 33 seconden. Aston Martin behaalde daarmee zijn eerste overwinning na 2017 en behaalde een dubbel podium met teamnummer 95.

Salih Yoluç slaagde erin om de eerste Turkse piloot te worden die Le Mans won

Het 97 Aston Martin AMR-team, de langdurige leider van de GTE Pro op het World Endurance Championship, was de winnaar. Bovendien behielden de Turkse coureur Salih Yoluç en zijn teamgenoten, die deelnamen aan de nummer 90 TF Sport en 's nachts de leider werden, hun plaats in de resterende sectie en wonnen ze de race met hun Aston Martin GTE-voertuigen in de amateurklasse. Met de overwinning werd Salih Yoluç de eerste Turkse piloot die Le Mans won. 97 Aston Martin in de GTE Pro-klasse en 90 TF Sport Aston Martin in de GTE Am-klasse blijven aan de leiding.