Urfa Balıklı Lake geschiedenis en verhaal

balikli doelgeschiedenis en verhaal
Foto: Wikipedia

Balıklıgöl (Aynzeliha en Halil-Ür Rahman-meren), gelegen in het zuidwesten van het stadscentrum van Şanlıurfa en bekend als de plaats waar de profeet Abraham viel toen hij in het vuur werd gegooid, behoren deze twee meren tot de meest bezochte historische plaatsen in Şanlıurfa met hun vissen die als heilig worden beschouwd voor de islamitische wereld en de historische monumenten om hen heen. .


Toen de profeet Abraham begon te vechten tegen de afgoden van die tijd, de wrede heerser van Nemrut en de afgoden die door zijn volk werden aanbeden, werd hij in het vuur geworpen vanaf de heuvel waar het huidige Urfa-kasteel zich bevindt. Ondertussen beval Allah het vuur: "O vuur, wees koel en vredig tegen Abraham." Bij deze bestelling verandert het vuur in water en het hout in vis. Ibrahim valt precies in een rozentuin. De plaats waar İbrahim viel, is het Halil-ur Rahman-meer. Het gerucht gaat dat Nemrut's dochter Zeliha hem ook achterna rent omdat hij in Abraham gelooft. Aynzeliha Lake werd gevormd waar Zeliha viel.


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen