Over Odunpazarı-huizen

over odunpazari-huizen
Foto: Wikipedia

Odunpazarı-huizen zijn historische huizen uit de Ottomaanse periode in het Odunpazarı-district, de eerste nederzetting in Eskişehir. Ze dragen architectonische kenmerken en motieven op plaatsen zoals Safranbolu, Beypazarı, Göynük. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.


Het Odunpazarı-district van Eskişehir werd gebouwd op de heuvels in het zuidelijke deel van de stad. Het strekt zich uit tot het gebied dat Bademlik heet. Volgens een gerucht hangen de eerste mensen die zich in Eskişehir vestigen een schapenlever in de regio waar Odunpazarı en de huidige Porsuk-stroom zich bevinden. Welke ook is gebaseerd, ze zullen de woonwijk kiezen. De lever, die in Odunpazarı wordt gehangen, gaat later achteruit en hier wordt de eerste nederzetting gevormd.

De stad, die Ottomaanse voorbeelden heeft behouden, heeft als geheel overleefd door haar gewoonten, tradities en tradities te behouden met zijn gebogen wegen, doodlopende straten, aangrenzende gewone erkers met houten ornamenten. Odunpazarı-woningen zijn over het algemeen gestructureerd in twee typen. De entrees van het eerste type woningen zijn vanaf de straat en de tuinen liggen achteraan. Het tweede type woningen zijn tuinen vooraan, de woningen bevinden zich in de tuin; Ze zijn gebouwd als 1, 2 of 3 verdiepingen. De woningen bestaan ​​over het algemeen uit een bank en de kamers eromheen. In huizen met meerdere verdiepingen is de begane grond gereserveerd voor servicediensten zoals keuken, magazijn en het leven gaat verder op de bovenverdieping. De hoekkamer met ramen aan weerszijden van de gevels van de woningen is groter en belangrijker.

In het kader van een cultureel centrumproject van de Eskişehir Metropolitan Municipality met uitzicht op het Odunpazarı-plein en zichtbaar vanaf de weg, werden de huizen gebouwd in een betonnen karkasstijl in overeenstemming met de oorspronkelijke architectuur en begon het Eskişehir Contemporary Glass Arts Museum zijn activiteiten op 1 december 2007.


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen