Over Mount Nemrut

over Nemrut Mountain
over Nemrut Mountain

Mount Nemrut, Turkije Gelegen in de stad Adiyaman is een berg 2.150 meter hoog. Het is gelegen in het Taurusgebergte, in de buurt van het Ankar-gebergte, in de buurt van de stad Kahta. De Nemrut-berg, die in 1987 door de UNESCO tot werelderfgoed is verklaard, werd beschermd door het Nemrut Mountain National Park, dat in 1988 werd opgericht.

geschiedenis


De berg herbergt archeologische ruïnes in dit gebied, in de oudheid bekend als "Commagene". De Antiochos tumulus en de gigantische sculpturen hier, Eskikale, Yenikale, Karakuş Tepe en Cendere Bridge zijn culturele waarden die binnen het nationale park blijven. Op de oost- en westterrassen zijn er sculpturen van Antiochos en god-godinnen, evenals sculpturen van leeuwen en adelaars. Er is een unieke leeuwhoroscoop op het westterras Er zijn 16 sterren bestaande uit 3 stralen op de leeuw en men denkt dat ze de planeten van Mars, Mercurius en Jupiter voorstellen.Het is de oudste horoscoop die bekend is in de geschiedenis.

De sculpturen zijn gebeeldhouwd door Hellenistische, Perzische kunst en de originele kunst van het Commagene land te combineren. In die zin kan de berg Nemrut "de brug van de westerse en oostelijke beschaving" worden genoemd.

Antiochos Theos, de koning van Commagene, bouwde de top van deze berg in 62 voor Christus, samen met sculpturen van vele Griekse en Perzische goden, evenals zijn eigen graftempel. Het graf bevat stenen beelden van de goden, zoals het hoofd van een adelaar. De manier waarop de sculpturen zijn gerangschikt, staat bekend als hierotatie.

Opgravingen werden in 1881 uitgevoerd door de Duitse ingenieur Karl Sester. Het graf van Antiochus werd de daaropvolgende jaren niet gevonden tijdens de opgravingen. De Nemrut-berg, die in 1987 door de UNESCO tot werelderfgoed is verklaard, werd beschermd door het Nemrut Mountain National Park, dat in 1988 werd opgericht.

geologie

Aardse klimaatkenmerken zijn te zien in Nemrut Dağın in de districtsgrenzen van Kahta. Door het Atatürk Dam-meer in de districtsgrenzen is de klimaatstructuur aanzienlijk veranderd en begon het overeenkomsten te vertonen met het mediterrane klimaat. Maar zelfs midden in de zomer zal de zonsopgang op de berg Nemrut behoorlijk koud zijn.


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen