Waar is de oude stad Olympos, die het verhaal heeft geleefd?

geschiedenis en verhaal van de oude stad Olympus
geschiedenis en verhaal van de oude stad Olympus

Olympos is opgericht in de Hellenistische periode. B.C. In 100 werd het een van de zes steden van de Lykia-unie met drie stemrechten.


B.C. In 78 ontruimde de Romeinse commandant Servilius Isauricus de Olympos van de piraten en voegde de stad toe aan het Romeinse grondgebied, en de stad kreeg ook een grote reputatie met de openluchtaltaren gebouwd voor de smidgod Hephaistos-cultus, waar vóór de Romeinse tijd natuurlijke gassen werden verbrand. Ook al is de informatie over de eerste bisschoppen van Olympos, die christen werd uit de bronnen die in de 4e, 5e eeuw na Christus aan het begin van de middeleeuwen werden geschreven, na de 7e eeuw duister. Er zijn 5 Byzantijnse kerken in de stad die gedateerd kunnen worden tussen de 7e en 12e eeuw na Christus, wat aantoont dat Olympos in de vroege jaren van het christendom een ​​belangrijke stad was. Het is denkbaar dat de ridders van Venetië, Genua en Rhodos hun aanwezigheid in de Middellandse Zee hebben gemaakt, vooral in de 14e eeuw, de spookhaven van Olympos. Het is waarschijnlijk dat de stad haar belang verloor voordat de Ottomanen haar maritieme superioriteit vestigden.

Omdat, hoewel de activiteiten van Antalya en Alanya aan de Middellandse Zeekust schriftelijk en archeologisch zijn bewezen, er geen gegevens zijn over de Ottomaanse periode van Olympos. Op basis van archeologische gegevens kan worden gezegd dat de stedelijke activiteit in Olympos na de 13e eeuw is beëindigd. Olympos is verspreid over beide zijden van de derby waar hij doorheen gaat. Hoewel de hoge heuvel, die ook vanaf het strand en op de graven te zien is, de acropolis van Olympos wordt genoemd, is er in dit gebied slechts een middeleeuws fort.

Het gebouw dat op de heuvel staat, behoort tot civiele gebouwen met meerdere verdiepingen en één verdieping in het fort. Vanaf deze heuvel kunt u het prachtige uitzicht op de rivier zoals Venetië bekijken. De rivier werd gekanaliseerd met muren met veelhoekige technieken die aan de randen waren gebouwd, en de twee zijden werden gebouwd in de Romeinse tijd, waar we de sporen van vandaag kunnen zien, mogelijk op een inklapbare manier, en de pieren werden gecombineerd met een stenen brug en een houten brug. Het gewelfde bouwwerk, dat zich direct aan de zuidkant van de rivier bevindt, behoort tot een van de vele basilieken in de stad. In dit deel van de stad staat het theater van Olympos, dat door de begroeiing erg moeilijk te navigeren is.

De gewelfde paradoxen van het theater, de architectonische plastic fragmenten verspreid over het orkest geven aan dat hier een typisch theater uit de Romeinse tijd is gevestigd. Tussen het theater en de zee, respectievelijk naar het oosten, zijn de hellenistische veelhoekige stadsmuur, de ruïnes van het grote bad aan de kant van de rivier, de vroeg-Byzantijnse basiliek en de bouwelementen van het kleine bad met organische verbinding met deze basiliek te zien.

Aangezien Olympos binnen het bereik van het SIT-gebied valt, is de bouw in en rond het oude gebied verboden. Accommodatie wordt gemaakt in boomhutten. Dit is de belangrijkste stop voor reizigers. Daarnaast is het Beydağları Olympos Nationaal Park een ideale regio voor diegenen die geïnteresseerd zijn in bergbeklimmen.

Olimpos

Olympos ligt op 100 km van Antalya. verder is het een resortgebied dat wordt beschermd door Caretta Caretta-schildpadden omdat het een beschermd gebied is, waar universiteitsstudenten en toeristen met rugzakken over het algemeen de voorkeur aan geven. Boomhutten, open ruimtes die kunnen worden gebruikt als tentruimtes, bevinden zich aan de Lycian Way. Het ligt binnen de grenzen van Beydağları - Olimpos Coast National Park.


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen