Waar is de Varda-brug? Varda Bridge Story

Waar is de brug daar?
Foto: Wikipedia

Varda-brug ligt in het district Hacıkırı (Kıralan) in het district Karaisalı in de provincie Adana en staat bij de lokale bevolking bekend als 'Koca Köprü köprü'. Hacıkırı staat bekend als de spoorbrug of de Duitse brug omdat het werd gebouwd door de Duitsers in 1912. De afstand naar Adana is over de weg 64 km over Karaisalı over de weg. De afstand naar Adana Station per trein is 63 km.


Deze brug werd door de Duitsers gebouwd met een stenen maaswerktechniek. 6. Gelegen binnen het territorium. 1912 is in het jaar geopend. Het doel van de brug is om de spoorlijn Istanbul-Bagdad-Hejaz te voltooien.

technische specificaties

De 3 hoofdopening in het type metselwerkbrug is gebaseerd op de 4 hoofdtribune. De lengte is 172 m. De hoogte van de middelste voet vanaf de grond is 99 m. Brugpoten zijn van stalen steunstype en de buitenste bekleding is gemaakt door middel van steenbreitechniek. Het bouwjaar is 1907 en de einddatum is 1912. Er zijn onderhoudsladders in vier pijlers voor het onderhoud van de brugpoten.

De rail op de brug is gerangschikt met een straal van 1220 m. De nominale belasting is 85 mm afhankelijk van de snelheid 47 km. 5 21-werknemers en een Duitse ingenieur in het jaarlijkse bouwproces zijn om verschillende redenen gestorven.


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen