Over Troy Ancient City

Over de oude stad Troje
Over de oude stad Troje

Troje of Troje (Hettitisch: Vilusa of Truvisa, Grieks: Τροία of Ilion, Latijn: Troia of Ilium), Hettitisch: Wilusa of Truwisa; Het is een historische stad aan de voet van de berg Ida (Ida). Het is gelegen binnen de grenzen van de provincie Çanakkale, in het archeologische gebied dat tegenwoordig Hisarlık wordt genoemd.


Het is een stad net ten zuiden van de zuidwestelijke monding van Çanakkale Strait en ten noordwesten van Kaz Mountain. Het is de oude stad waar de Trojaanse oorlog plaatsvond in de Ilias, wat een van de twee poëtische heldendichten is die door Homerus zouden zijn geschreven.

De meeste artefacten die in de oude stad werden ontdekt rond het dorp Tevfikiye door de Duitse amateurarcheoloog Heinrich Schliemann in de jaren 1870 werden in het buitenland ontvoerd. Werkt vandaag Turkije, Duitsland en tentoongesteld in verschillende musea in Rusland. De oude stad staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst en is sinds 1996 de status van Nationaal Park.

etymologie

Onder invloed van het Frans werd het vertaald van het lezen van het woord "Troie" in deze taal van de oude stad naar het Turks als Trojaans paard. De naam van de stad wordt in Griekse documenten genoemd als Τροία (Troia). Sommige experts beweren dat het juister is om de stad "Turkse Troya" te noemen. In Turkse documenten wordt de naam Trojan echter veel gebruikt, zoals te zien is in de Trojaanse oorlog, voorbeelden van Trojaanse paarden.

Locatie van de stad Troya

De oude stad ligt op de "Hisarlık-heuvel", ten westen van het dorp Tevfikiye in het centrale district van Çanakkale (39 ° 58'K, 26 ° 13'D). De heuvel maakt deel uit van een kalksteenlaag, 200x150m groot, 31.2m hoog en tegelijkertijd [5].

Hoewel lang niet bekend is dat er een oude stad op Hisarlık Hill is, zoals kan worden afgeleid uit de naam van de heuvel, kan worden gesteld dat archeologische ruïnes in de regio dicht bij de oppervlakte liggen en daarom wordt de heuvel door lokale bewoners Hisarlık genoemd. Bovendien werd gedacht dat toen de stad Troje werd gesticht, de Hisarlık-heuvel, Karamenderes en Dümrek-stromen werden uitgegoten en gelegen aan de rand van een baai die uitmondde in de Dardanellen, veel dichter bij de zee dan vandaag.

De historische regio waar de stad zich bevindt en wordt genoemd en die vandaag het Aziatische continent van de provincie Çanakkale vertegenwoordigt, wordt Troas (of Troad) genoemd.

geschiedenis

De stad, die voor het eerst dicht bij de zee lag, zoals de oude steden Efeze en Miletus, werd gesticht als havenstad in het zuiden van de Dardanellen. In de loop van de tijd verplaatste de Karamenderes-rivier zich van de zee en verloor het zijn belang vanwege de alluviums die naar de stadskades werden vervoerd. Daarom werd het na de natuurrampen en aanslagen niet hervestigd en verlaten.

De Trojanen vervingen de Heracleid-dynastie van Sardische afkomst en regeerden 505 jaar over Anatolië tot het Lydian Kingdom Candaules (735-718 voor Christus). Ionen, Cimmerians, Phrygians, Miletians verspreidden zich na hen in Anatolië, toen kwam de Perzische invasie in 546 voor Christus.

De oude stad Troje wordt geïdentificeerd met de tempel van Athene. Tijdens het bewind van keizer Serhas I tijdens het bewind van Perzië staat in de historische bronnen dat hij naar de stad kwam voordat hij de Straat van Dardanellen passeerde en een offer aan deze tempel aanbood en ook zijn wapenrusting schonk aan de tempel van Athene tijdens de strijd tegen Alexander de Grote.

Troia-lagen

In de ruïnes van de oude stad, ontdekt door amateurarcheoloog Heinrich Schliemann in 1871, als resultaat van de daaropvolgende opgravingen, werd ontdekt dat de stad zeven keer werd gesticht - in verschillende periodes - en dat er 33 lagen van verschillende periodes waren. Deze complexe historische en archeologische structuur van de stad is verdeeld in 9 hoofdgedeelten, die respectievelijk in Romeinse cijfers worden uitgedrukt volgens historische periodes om ze gemakkelijker te kunnen onderzoeken. Deze hoofdperiodes en enkele subperioden worden hieronder gegeven:

 • Troy I 3000-2600 (West-Anatolië EB 1)
 • Troy II 2600-2250 (West-Anatolië EB 2)
 • Troy III 2250-2100 (West-Anatolië EB 3)
 • Troy IV 2100-1950 (West-Anatolië EB 3)
 • Troy V (West-Anatolië EB 3)
 • Troy VI: 17e eeuw voor Christus - 15e eeuw voor Christus
 • Troy VIh: late bronstijd 14e eeuw voor Christus
 • Troy VIIa: ca. 1300 BC - 1190 BC De periode van Homeric Troy
 • Troy VIIb1: 12e eeuw voor Christus
 • Troy VIIb2: 11e eeuw voor Christus
 • Troy VIIb3: ongeveer 950 voor Christus
 • Troje VIII: 700 Hellenistisch Troje
 • Troy IX: Ilium, 1e eeuw na Christus Roman Trojan

Troy I (3000-2600 voor Christus)

De eerste stad in het gebied werd gesticht in het 3e millennium voor Christus op de heuvel van fortificatie waar het in latere steden zal worden gevestigd. Gedurende de bronstijd ontwikkelde de stad zich commercieel en de locatie werd sterk bijgedragen aan het feit dat de locatie zich in de Straat van de Dardanellen bevindt, waar elk handelsschip dat van de Egeïsche Zee naar de Zwarte Zee voer, moest passeren. Er is een culturele verandering die aantoont dat de steden in het oosten van Troje werden vernietigd en dat Troje niet werd vernietigd, maar dat een nieuwe groep mensen de volgende periode overnam. De eerste fase van de stad heeft een diameter van ongeveer 300 meter; Het wordt gekenmerkt door een kleiner kasteel, bestaande uit 20 rechthoekige huizen omgeven door grote muren, torens en doorgangen.

Troy II, III, IV en V (2600-1950 voor Christus)

Troy II verdubbelde de vorige fase en had een kleinere stad en een hoger fort. De muren beschermden de bovenste acropolis, waar het paleis in megaronstijl voor de koning was gevestigd. In de tweede fase is te zien dat het door een grote brand is verwoest bij archeologische opgravingen; maar Troyalıar, II. Het werd herbouwd om een ​​versterkt fort te vormen met grotere, maar kleinere en dichtere huizen dan Troje. De reden voor deze intense en versterkte structurering is vermoedelijk te wijten aan een economische achteruitgang en toegenomen externe bedreigingen. De bouw van de muren die een groter gebied bedekken, werd voortgezet in Troy III, IV en V. Dus ondanks economische redenen en externe bedreigingen, overleefden de muren de latere stadia.

Troy VI en VII (1700-950 voor Christus)

Troy VI stortte in rond 1250 voor Christus als gevolg van een mogelijke aardbeving. In deze laag werd geen lichaamsresten gevonden behalve een pijlpunt. De stad herstelde zich echter snel en herbouwde regelmatiger. Deze wederopbouw bleef een zwaar versterkt fort hebben om de buitenrand van de stad te beschermen tegen centrale aardbevingen en belegeringen.

Troy VI kan worden gekenmerkt door de constructie van kolommen aan de zuidpoort. Van kolommen wordt niet gedacht dat ze enige structuur ondersteunen, ze hebben een altaarachtige basis en een indrukwekkend formaat. Deze structuur wordt waarschijnlijk beschouwd als het gebied waar de stad haar religieuze rituelen uitvoert. Een ander kenmerkend kenmerk van Troy VI is de constructie van een dicht opeengepakte omheining en vele geplaveide straten in de buurt van het kasteel. Hoewel er maar een paar huizen zijn, komt dit door de herbouw van de heuvels van Troje VIIa.

Bovendien ontdekte deze VI in 1890. Myceens aardewerk werd gevonden in de Troy-laag. Dit aardewerk laat zien dat de Trojanen tijdens Troje IV nog steeds handelden met Grieken en de Egeïsche Zee. Daarnaast werden op 400 meter ten zuiden van het fort crematiegraven gevonden. Dit leverde bewijs op van een kleine voorstad ten zuiden van de Hellenistische stadsmuren. Hoewel de omvang van deze stad niet bekend is vanwege erosie en regelmatige bouwactiviteiten, werd er bij de ontdekking door Blegen in 1953 tijdens de opgraving van de locatie een greppel gevonden die voor verdedigingsdoeleinden kon worden gebruikt. Bovendien is het waarschijnlijk dat de kleine nederzetting ten zuiden van de muur zelf werd gebruikt als obstakel om de stadsmuren en het kasteel te beschermen.

Een nog steeds besproken vraag is of Troy tot de Anatolische of Myceense beschaving behoort. Hoewel de stad aanwezig is in de Egeïsche Zee, geven de keramische vondsten en architectuur een sterke aanwijzing in de Anatolische oriëntatie, bovendien werden veel van de stadsteden van Luvi gedomineerd in de regio en de Egeïsche handel, zoals Luvi-steden die zich uitstrekten langs de Egeïsche kust. Het is waarschijnlijk de stad Luwian in het licht van de ruïnes die bij de opgravingen zijn gevonden. Slechts één procent van het aardewerk dat tijdens de opgraving van Troy VI is gevonden, behoort tot de Myceense beschaving. De grote muren en deuren van de stad zijn nauw verwant aan veel andere Anatolische ontwerpen. Bovendien is de crematiepraktijk Anatolisch. Crematie wordt nooit gezien in de Myceense wereld. Anatolische hiërogliefen werden in 1995 opgegraven, samen met de bronzen zegels gemarkeerd met het Anatolische hiëroglifische Luwiaanse schrift. Deze zeehonden werden af ​​en toe gezien in ongeveer 20 andere Anatolische en Syrische steden (1280 - 1175 voor Christus).

Troya VI behield haar commerciële dominantie op lange afstand in deze periode, en gedurende deze periode zag de bevolking het hoogtepunt van haar oprichting en bood onderdak aan tussen de 5.000 en 10.000 mensen en werd het een belangrijke stad. De locatie van Troje lag op een zeer gunstige plaats in de vroege bronstijd. In de midden- en late bronstijd was het een gemeenschappelijk punt voor een handelszone voor lange afstanden die Afghanistan, de Perzische Golf, de Baltische regio, Egypte en de westelijke Middellandse Zee bereikte. Centraal en gezien van vroeg tot laat Troje VI die worden beschouwd als commerciële producten uit de oostelijke en westelijke metalen zoals parfumoliën en honderden scheepswrakken langs de kust van Turkije, restanten van verschillende producten. Deze schepen hadden veel koopwaar en sommige schepen droegen meer dan 15 ton. Tot de goederen die in de wrakken zijn ontdekt, behoren koperen, blikken en glazen klompjes, bronzen gereedschap en wapens, ebbenhouten en ivoorkleurige struisvogeleieren, sieraden en keramiek uit verschillende culturen uit de hele Middellandse Zee. uit de bronstijd, van 210 scheepswrakken die aan de Middellandse Zeekust werden ontdekt, 63 werden ontdekt in Turkije. De ruïnes op de locatie van Troje zijn echter minimaal. Het is te zien dat zeer weinig van de goederen in de Troy VI-laag werden gedocumenteerd. Naar schatting waren er in de late bronstijd zeer weinig commerciële centra en het geringe handelsvolume was een mogelijk gevolg. Troy ligt aan de noordkant van de grootste commerciële routes, dus het is beter om Troy te definiëren als een 'business-making metropolis' in plaats van het direct te omschrijven als een commercieel centrum.

Het is waar om te benadrukken dat de meerderheid van de bevolking in de Troy VIIa-laag binnen de muren leeft.

De belangrijkste reden hiervoor is waarschijnlijk de Myceense dreiging. Er wordt aangenomen dat Troje VI werd verwoest door een aardbeving. De mobiliteit van de breuklijnen en tektonische activiteiten in de regio versterkt deze mogelijkheid en werd gebouwd op Troy VI, wat het graafproces van Troy VIIa bemoeilijkt.

B.C. Troy VIIa dateert uit het midden van de 13e eeuw en is de sterkste kandidaat voor Homeric Troy De vernietiging van dit universum door oorlog werd ontdekt tijdens opgravingen. Bewijs van de brand en de bloedbaden die plaatsvonden in 1184 zorgde ervoor dat dit universum geïdentificeerd werd met de stad omringd door de Achaeërs tijdens de Trojaanse oorlog, en de Trojaanse oorlog werd vereeuwigd in de Ilias geschreven door Homer.

Calvert's 1000-jarige kloof

Aanvankelijk werden de lagen van Troje VI en VII volledig genegeerd, omdat Schliemann de voorkeur gaf aan de verbrande Trojaanse II-stad boven de Homerische Troje. Archeologie trok zich terug van Schliemanns Troya en begon Homerik Troya te vinden, opnieuw gericht op Troje VI Dörpfeld ontdekte Troje VI, en de "Calvert's 1000-jarige kloof" ontstond.

Deze kloof van 1000 jaar (1800-800 voor Christus) was een periode waar Schiliemanns archeologie geen rekening mee hield, waardoor er een gat in de tijdlijn van Troje ontstond. In de stadsbeschrijving van de Ilias van Homerus wordt gezegd dat een deel van één kant van de muren zwak is. Tijdens de 300 meter lange muuropgravingen kwam Dörpfeld een sectie tegen die erg leek op de beschrijving van de zwakke sectie Homeric Troy. Dörpfeld was ervan overtuigd dat hij Homerik Troy vond en de stad begon te graven. Op de muren van deze laag (Troy VI) ontstond een groot aantal Myceens aardewerk dat dateert uit de late Helladische (LH) perioden IIIa en IIIb en er werd een relatie gevonden tussen de Trojaanse paarden en Mycenen. De grote toren aan de muren lijkt op de "grote toren van Ilios". Als resultaat lieten de ruïnes zien dat de stad samenviel met Illios (Troy), de stad in het Homer-epos van Dörpfeld. Schilliemann zelf verklaarde dat Troy VI waarschijnlijk Homeric Troy is, maar heeft er niets over gepubliceerd. Goedgekeurd door Dörpfeld, even gepassioneerd als Schilliemann bij het vinden van Troje, het enige argument is dat de stad lijkt te zijn vernietigd door de aardbeving, niet door mensen. Maar het lijdt weinig twijfel dat Troje VII niet Troje was, dat door de Myceners werd aangevallen.

Troy VIII (700 voor Christus)

Troy VIII-periode staat bekend als Hellenistic Troy. Hellenistisch Troje is cultureel vergelijkbaar met de rest van de soeverein.De gebeurtenissen die in deze periode zijn meegemaakt, zijn door de Griekse en Romeinse historici overgedragen naar de huidige tijd. BC In 480, toen de Perzische koning Xerxes van de regio Hellaspontine naar Griekenland liep, offerde hij 1000 runderen op in de tempel van Athene, die werd opgegraven in de laag Troy VIII. BC Na de Perzische nederlaag in 480-479 werden Illion en zijn regio het continentale eigendom van Lesbos en BC. Hij bleef onder controle van Lesbos tot de Lesbos Revolt, die mislukte in 428-427. Athene redde de zogenaamde Aktaische steden, waaronder Illion, en nam de bevolking in deze regio op in de Delian League. Athene invloed in Hellaspont, BC. Het werd verminderd door de 411 oligarchische staatsgreep en dat jaar imiteerde de Spartaanse generaal Mindaros Athena Illias en imiteerde Xerxes. In 399 verdreef de Spartaanse generaal Dercylidas het Griekse garnizoen, dat de regio regeerde namens de Lampskenes-dynastie en het terugnam van de Perzische invloed. Illion, BC Hij bleef onder controle van de Perzische satraap in Dascylium tot de Antalcidas-vrede tussen 387-386. Tijdens deze vernieuwde Perzische invloedsperiode (BC. 387-367) Het standbeeld van Ariobarzanes, de Hellaspontine Phrygian satrap, werd opgericht voor de tempel van Athena Illias. BC Tussen 360 en 359 werd de stad onder controle genomen door Charidemus uit Oreus, van het Euboean-eiland (Euboean), dat af en toe voor Atheners werkte. BC Arriabos, die in 359 door de Illions (Troje) met een volmacht werd geëerd, werd door zijn zoon Menalaus van Athene de stad uitgezet. BC In 334 begon İskender aan de Klein-Azië-expeditie; Hij kwam naar de stad en bezocht de tempel van Athena Illias en schonk daar zijn wapenrusting. Alexander bezocht de graven van de helden uit de Homerische periode, bood hen slachtoffers aan, gaf de stad later een vrije status en stelde de belasting vrij. Volgens de laatste plannen van Alexander overwoog Athena de Illias-tempel op een grotere manier te herbouwen dan enige andere bekende tempel ter wereld. [28] Antigonus Monophtalmus nam de controle over Troad in 311 en stichtte de nieuwe stad Antigoneia Troas, het synosisme van Skepsis, Kebren, Neandreia, Hamaxitos, Larissa en Kolonai. BC In 311-306 slaagde Athena Illias erin Antigonus gerust te stellen dat hij hun autonomie en vrijheid zou respecteren en dat de status van de Koinon MS was. 1. Hij bleef tot de eeuw werken. De koinons waren over het algemeen samengesteld uit Troad-steden, maar 3. 2 van de 19e eeuw. voor de helft was hij enige tijd betrokken bij de Oosterse Propontist Myrlea en Chalcedon. Het bestuursorgaan van de Koinons was Synedrion, waar elke stad werd vertegenwoordigd door twee afgevaardigden. Met name op het gebied van financiering wordt het dagelijkse werk van synergie overgelaten aan vijf agonothetai-scholen die in elke stad niet meer dan één vertegenwoordiger hebben. Dit systeem van gelijke (niet evenredige) representatie zorgde ervoor dat niemand de quino politiek kon regeren. Het belangrijkste doel van Koinon was het organiseren van het jaarlijkse Panathenaia-festival, gehouden in de tempel van Athena Ilias. Naast het brengen van veel pelgrims naar Ilion tijdens het festival, creëerde het festival een enorme markt (panegiris) die handelaren in de regio aantrok. Daarnaast financierde Koinon de nieuwe bouwrollen in Illion, een nieuw theater gebouwd in de stad en de ontwikkeling van de tempel van Athena Illias om de stad een geschikte plek te maken in zo'n geweldig festival BC. In de periode 302–281 maakten Ilion en Troad deel uit van Ilions koninkrijk Lysimachus, dat hielp de stedelijke bevolking en het territorium uit te breiden door nabijgelegen gemeenschappen te matchen. Lysimachus werd verslagen door Seleucus I Nikator in de slag om Corupedium in februari 281 en passeerde daarmee de controle over het Seleucidische koninkrijk Klein-Azië en passeerde vervolgens Seleucus's Troad op 281 of september, op weg naar Lysimachia in het nabijgelegen Thracië Chersonese Ilion. heeft een decreet uitgevaardigd ter vermelding van nieuwe loyaliteiten. In september werd Seleucus gedood door Ptolemaeus Keraunos in Lysimachia, waardoor zijn opvolger, Antiochus I Soter, de nieuwe koning werd. Op 280 of kort daarna vaardigde Ilion een lang decreet uit dat Antiochus genereus eert om zijn relatie met hem te versterken. Gedurende deze periode ontbrak het Ilion aan geschikte stadsmuren, behalve de vesting Troy VI, die nog steeds instortte rond het fort, en de stad werd gemakkelijk geplunderd tijdens de Gallische invasie in 278. Ilion had gedurende de rest van zijn regering een nauwe relatie met Antiochus; bijvoorbeeld BC In 274 gaf Antiochus land aan zijn vriend Assos Aristodicides, die voor belastingdoeleinden aan de grond van Ilion zou worden gebonden, en BC. 275-269 Ilion vaardigde een decreet uit ter ere van Amphipolis Metrodoros, die de koning met succes had behandeld voor een verwonding die hij tijdens de strijd had opgelopen.

Troy IX

De stad, na de eliminatie van elf dagen voor Christus. In 85 werd Sulla's rivaal vernietigd door de Romeinse generaal Fimbria. Sulla hielp de stad herbouwen om haar loyaliteit later in het jaar dat ze Fimbria versloeg te belonen. Ilion maakte deze daad van vrijgevigheid het eerste jaar voor Christus. Hij reageerde door een nieuwe burgerkalender van 85 te organiseren. Ondanks de status van Rome bleef de stad echter enkele jaren in financiële moeilijkheden. B.C. In de jaren 80 legde het Romeinse volk illegaal belastingen op aan de heilige gebieden van Athena Ilias en riep de stad L. Julius Caesar op tot arbitrage. In hetzelfde jaar werd de stad aangevallen door piraten. B.C. Met 77 werden de kosten van het houden van het jaarlijkse festival van de koinone van Athena Ilias een grote uitdaging voor zowel Ilion als andere leden van Koinon. L. Julius Caesar moest opnieuw als scheidsrechter optreden om de financiële lasten te reguleren. B.C. In 74, de Liars opnieuw VI. Ze toonden hun loyaliteit aan Rome, met de Romeinse generaal Lucullus tegen Mithridates. Na de laatste nederlaag van Mithridates op 63-62, beloonde Pompey de loyaliteit van de stad als plaatsvervanger van Ilion en de baas van Athena Ilias. B.C. In 48 vestigde Jullius Ceasear ook relaties met de Illianen en zei dat tijdens de Mithridatic Wars de loyaliteit van de stad aan zijn neef, L.Julius Ceasear, en zijn familie afkomstig was van Venus via Troy Prince Aenas. B.C. Op 20-jarige leeftijd bezocht keizer Augustus Ilion en verbleef in het huis van Melanippides, de zoon van zijn vooraanstaande burger, Euthydikos. Als resultaat van zijn bezoek financierde hij ook de restauratie en wederopbouw van de tempel van Athena Ilias, bouleuterion (stadhuis) en theater. Het theater werd kort na 12-11 v.Chr. Voltooid. Melanippides wijdde een standbeeld van Augustus in het theater om dit voordeel te redden.

Opgravingen

De eerste opmerkingen dat de oude stad Troje zich in Hisarlık kon bevinden, werden gemaakt door de Schotse Charles Maclaren, 1822. Het eerste archeologische onderzoek werd in 1863-1865 uitgevoerd door de Brit Frank Calvert, die vaststelde dat er mogelijk een heuvel in de regio was geweest. Maar de zekerheid en wijdverbreide erkenning van de opvatting dat deze stad Troje was, was het resultaat van opgravingen door de Duitser Heinrich Schliemann.

Heinrich Schliemann

Heinrich Schliemann, die oorspronkelijk koopman was, is de persoon die de eerste uitgebreide opgravingen in Hisar heeft gedaan en de collectie genaamd "Trojan Treasure" of "Priamos Treasure" heeft gevonden. Als gevolg van de boorwerkzaamheden die in 1870 waren voltooid door het verkrijgen van een opgravingsvergunning van de Ottomaanse staat, maakte hij tussen 1871-1874 de eerste groepsopgravingen. Schliemann leed al een tijdje aan malaria en onderbrak de opgravingen en zette de opgravingen voort tot de jaren 1890, hoewel het niet zo intensief was als de eerste opgravingen. Het is ook bekend dat Schliemann de schatten die hij tijdens opgravingen in het buitenland vond, miste.

Vanwege het feit dat Schliemann niet van archeologische oorsprong was of omdat de archeologische wetenschap op dat moment nog niet voldoende ontwikkeld was, konden de opgravingen die in deze periode werden gedaan niet goed genoeg worden geëvalueerd en veroorzaakten ze vernietiging in veel andere archeologische vondsten.

Wilhelm Dörpfeld

Wilhelm Dörpfeld, een architect en bijbehorende opgravingen van Schliemann, onderneemt in 1893-1894 opgravingen na de dood van Schliemann. De bepaling van de gelaagde structuur van de stad is van Dörpfeld.

Carl W. Blegen

Een keer werden de opgravingen hervat door de Republiek Turkije tijdens de Amerikaanse arkeolg Carl W. Blegen. Opgravingen zijn uitgevoerd in de periode 1932-1938 met steun van de Cincinati University. Blegen identificeerde vooral de Trojan VIIa-periode, die wordt beschouwd als de periode tijdens de Trojaanse oorlog, met zijn werk eraan.

Manfred korfmann

Het wordt in 1988 opnieuw opgestart door de Duitse archeoloog Manfred Korfmann, die namens de Universiteit van Tübingen het hoofd van de opgraving was, tijdens een tweede pauze van ongeveer een halve eeuw. Korfmann, die zijn taak als opgravingsvoorzitter tot 2005 heeft voortgezet, heeft een belangrijke plaats in de opgravingsgeschiedenis van de oude stad. In 2003, een burger van Turkije, nam Osman de naam als een tweede naam.

Omdat de oude stad ook een belangrijk toeristisch bezienswaardigheid was, begonnen de opgravingen van Korfman met het werk om eerst de ruïnes te ordenen. In de volgende jaren wordt hij herinnerd met zowel zijn archeologische werken als zijn steun aan de stad om een ​​nationaal park te worden en zijn werk voor toeristen in de oude stad.

Werkt in het buitenland

Duitsland: Heinrich Schliemann ontvoerde de schat die hij in Troje vond, eerst naar Griekenland en vervolgens naar Duitsland. II. De schat die voor de Eerste Wereldoorlog in Duitsland aanwezig was, was betrokken bij naoorlogse verliezen. Tegenwoordig wordt aangenomen dat Duitsland nog ongeveer 480 Trojaanse werken heeft. Deze werken worden tentoongesteld in Hallen 103 en 104 in het Neues Museum in Berlijn, maar de collectie bevindt zich in II. Sommige van de werken die zijn tentoongesteld omdat ze verloren zijn gegaan in de Tweede Wereldoorlog, zijn kopieën van hun originelen.

De 10e president van Turkije, Ahmet Necdet Sezer, 2001 in Stuttgart, Duitsland, gehouden in "Troy, Dreams and Realities" tijdens de opening van de tentoonstelling, vroeg Turkije om de werken indirect terug te geven en het wordt uitgedrukt in deze woorden:

“De hier tentoongestelde culturele schat maakt deel uit van het werelderfgoed. Deze werken krijgen meer betekenis en rijkdom in het land van de beschavingen waartoe ze behoren. '

Rusland: Deel II van de Trojaanse schat die in Berlijn verloren is gegaan. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd onthuld dat ze in Berlijn, dat werd bezet door geallieerde troepen, door de Russen werden weggevoerd uit de dierentuin van Berlijn waar ze zich schuilhielden. Rusland verwierp de bewering dat de werken lange tijd in zijn land waren en accepteerde dat de werken van 1994 in zijn land waren en verklaarde dat dit oorlogsherstel was. Wat betreft de werken van de door Turkije gevraagde werken, is er het recht om ze te vragen die van Turkije naar Duitsland zijn gebracht. De werken in Rusland zijn sinds 1996 te zien in het Pushkin Museum in Moskou.

VS: Het werk, bestaande uit 2 stuks zoals oorbellen, halskettingen, diadeem, armbanden en hanger uit de 24e periode van Troje in de vroege bronstijd, werd in 1966 aangekocht door Penn Museum. Echter, deze periode begint in 2009 onder leiding van de minister van Cultuur en Toerisme Ertugrul Gunay met onderhandelingen die zijn teruggekeerd naar Turkije.

organisatie

De heuvel waar de stad in de mythologie werd gesticht, is de eerste plaats waar de godin Ate, die door Zeus van Olympus werd gegooid, omdat hij Zeus bedroog. De stichter van de stad is Ilios, de zoon van Tros. Dardanos, de stad Dardanos bij Çanakkale, is een afstammeling van Dardanos (mythologie).

Hij wint een wedstrijd georganiseerd door de Phrygian King en volgt de toegekende zwarte stier en besluit een stad te bouwen waar de stier staat. De stier stort in op de grond waar de godin Ate valt en bouwt de stad Ilios op deze heuvel. De stad wordt Illion genoemd vanwege de oprichter en Troy, vanwege de vader van Ilios, Tros. Met de vernietiging van de stad door de Achaeërs wordt het toegeschreven aan de pech die deze godin bracht.

Koning laomedon

De vader van Ganymedes, ontvoerd door Zeus, staat bekend om zijn slechte persoonlijkheid. In ruil voor Ganymedes geeft de koning speciale paarden. Zeus, die de val van Poseidon en Apollo die hem wilden omverwerpen van de hand deed, door de godin Thetis, veroordeelde Poseidon en Apollon om de stadsmuren te maken. Als tegenprestatie voor het voltooien van deze missie geeft koning Laomedon het goud dat hij voorstelde niet uit. Poseidon valt Troy ook aan met een zeemonster. De halfgod Hercules daarentegen doodt het monster tegen de paarden van de koning. Wanneer de koning niet bereid is zijn woord opnieuw te houden, vermoordt Hercules koning Laomedon en neemt de zoon van de koning de troon van de laatste Trojaanse koning Priamos.

Trojaanse oorlog

De Trojaanse oorlog, de zoon van Priamos, die de liefde van de mooiste vrouw ter wereld won als gevolg van de schoonheidswedstrijd tussen de godinnen op de berg Ida, was ook het onderwerp van de oorlog die eindigde met de vernietiging van Troje, deze vrouw trouwde met Hellen.

Trojaanse paard

Het Trojaanse paard is een houten paard dat is gemaakt om in het geheim de stad binnen te komen voor het einde van de oorlog en dat aan de andere kant is gegeven om in de muren te worden gestoken. Het idee van Odysessus wordt aan de Trojanen gepresenteerd als een geschenk aan het lege houten paard. Zich niet bewust van de soldaten die zich in het paard verstoppen, dragen de Trojanen het monument naar de stad en beginnen vieringen. 'S Avonds gaan de soldaten naar buiten en beginnen de stad te plunderen. De term Trojaans paard wordt zo gewoon dat het als idioom wordt gebruikt. Het is niet bekend of het Trojaanse paard echt bestaat. Hoewel genoemd in het verhaal dat Homer vertelde, zijn er historici die denken dat dit een metafoor is. Volgens deze historici was het Trojaanse paard niet echt gebouwd, maar er wordt aangenomen dat het paard, het symbool van Poseidon, dat ook de aardbevingsgod is, door Homeros werd gebruikt als metafoor om de stadsmuren binnen te gaan na de aardbeving die door de aardbeving was verwoest.

Trojaanse beroemdheden

Beroemde mensen uit Troje genoemd in de mythologie zijn;

Troia en Turken

Nu het Ottomaanse rijk in de 15e eeuw grote macht kreeg in Europa Rönesans Humanistische denkers van die periode begonnen na te denken over de afstamming van de Turken. De grootste opvatting was de bewering dat Turken afstammelingen waren van de Trojanen. Veel renaissancedenkers zeiden in hun werk dat een groep Trojanen, de Turken, die naar Azië vluchtten nadat de Trojaanse stad door de Grieken was ingenomen, terugkeerde naar Anatolië en wraak nam op de Grieken. In de vroege 12e eeuw verklaarde Tyreli William dat de Turken uit de nomadische cultuur kwamen en dat hun wortels in Troje waren. Vóór de verovering van Istanbul, toen de Spaanse Pero Tafur in 1437 in Constantinopel (Istanbul) stopte, zei hij dat het woord 'Turken zullen wraak nemen op Troje' onder de mensen circuleerde. In 1453, tijdens een bezoek aan Istanbul, sprak kardinaal İsidore in de stad over de Ottomaanse Sultan Fatih Sultan Mehmet als de "Prins van de Trojanen". Kritovulos, de veteraan van Fatih Sultan Mehmed, kwam naar de regio waar de overblijfselen van Troje werden gevonden in Çanakkale tijdens de Mytilene-expeditie van Fatih, waar hij zijn bewondering uitte over de helden van de Trojaanse oorlog. Kritovulos schreef dat Fatih knikte dat hij de volgende woorden had gemaakt over de Trojaanse beschaving:

God heeft me bewaard als een vriend van deze stad en haar mensen. We versloegen de vijanden van deze stad en namen hun vaderland in. De Grieken, Macedoniërs, Thessaliërs en Moralieën hadden het hier overgenomen. We hebben hun kwaad tegen Aziaten na vele jaren en jaren van hun kleinkinderen afgepakt.

Evenzo beweert Sabahattin Eyüboğlu dat hij in zijn essays 'Blue and Black' tegen een officier naast Mustafa Kemal Atatürk zei, die de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog tegen de Grieken leidde: 'We namen de wraak van de Trojanen in Dumlupınar.'


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen