Over Göreme National Park en Cappadocia

over het nationale park
Foto: Wikipedia

Göreme Historisch Nationaal Park was het Nationaal Park gelegen op de grens van de provincie Nevşehir in de regio Centraal-Anatolië. Het werd in 1985 opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. Op 30 oktober 1986 werd bij besluit van de ministerraad een nationaal park uitgeroepen en op 22 oktober 2019 werd het van de status van nationaal park verwijderd.


Het gebied van het park bevond zich in het vulkanische gebied van de berg Hasan-Erciyes in Centraal-Anatolië.

Veld; plateaus vlaktes bestaan ​​uit kleine bergplanten, hoge heuvels, beek gevuld met alluvium en rivierdalen, afwateringsbekkens en hoge vlaktes gescheiden van erosieve steile hellende dalen. De grote vulkanische kegels van Erciyes en Hasan Mountain, een deel van de Kızılırmak-vallei vanuit het noorden, en geërodeerde tufsteenbedden, waarvan sommige bedekt zijn met basalt, domineren het land.

Domein; De Byzantijnse kerk vertoont een belangrijke periode in de geschiedenis van de architectuur en religieuze kunst binnen de interessante landschapsstructuur die bestaat uit vulkanische tufsteen. De inwoners van de regio wisten weg te blijven van de gevolgen van oorlogen en het gezag van de centrale overheid.

De afstand van de belangrijkste toegangswegen tot het heuvelachtige gebied is een geschikte schuilplaats voor diegenen die zich willen verstoppen of in religieuze retraite worden geplaatst. Het kloosterleven begon in de late 3e en vroege 4e eeuw en verspreidde zich snel. De plaatsen met kloosters, kerken, kapellen, eetzalen en monnikencellen, pakhuizen en wijnmakerijen zijn gesneden en versierd met muurschilderingen.

Bovendien vormen de nederzettingen Ürgüp, Avcılar, Üçhisar, Çavuşini en Yeni Zelve de locaties die historische en natuurlijke integriteit bieden en de landbouw en het dorpsleven weerspiegelen in overeenstemming met de vroegere cultuur van de regio Göreme.

Plaatsen om te zien en te zien

De 'sprookjesachtige schoorstenen', die een interessante landschapsstructuur vormen die bestaat uit vulkanische tufsteen, behoren ook tot de plaatsen die te zien zijn in termen van Byzantijnse kerkarchitectuur en religieuze kunstgeschiedenis.

Bovendien zijn de nederzettingen Ürgüp, Avcılar, Uçhisar, Çavuşini en Yeni Zelve interessant voor bezoekers omdat het nederzettingen zijn die het landbouw- en dorps (landelijke) leven van de regio Göreme weerspiegelen.

Beschikbare diensten en accommodatie: De meest geschikte periode voor de bezoekers van het park is van 15 maart tot 15 november.

Trackinglijnen zijn bepaald om met een andere aanpak zowel natuurlijke als culturele waarden te bezoeken.

Bezoekers kunnen worden ondergebracht in een groot aantal hotels en hostels in en rond het park.

Alan

De Byzantijnse kerk vertoont een belangrijke periode in de geschiedenis van het christendom en het christendom binnen de interessante landschapsstructuur die bestaat uit vulkanische tufsteen. De inwoners van de regio wisten weg te blijven van de gevolgen van oorlogen en het gezag van de centrale overheid.

De afstand van de belangrijkste toegangswegen tot het heuvelachtige gebied is een geschikte schuilplaats voor diegenen die zich willen verstoppen of in religieuze retraite worden geplaatst. Het kloosterleven begon in de late 3e en vroege 4e eeuw en verspreidde zich snel. De plaatsen met kloosters, kerken, kapellen, eetzalen en monnikencellen, pakhuizen en wijnmakerijen zijn gesneden en versierd met muurschilderingen.

Bovendien vormen de nederzettingen Ürgüp, Göreme, Uçhisar, Çavuşin en Zelve de locaties die historische en natuurlijke integriteit bieden en de landbouw en het dorpsleven weerspiegelen in overeenstemming met de vroegere cultuur van de regio Göreme.

Zoals hierboven beschreven; De unieke geomorfologische formatie van Göreme, de visuele waarde van de esthetische landschapsstructuur, de historische en etnologische structuur van het park kunnen worden beschouwd als de belangrijkste rubrieken van de rijkdom van het park.

vervoer

Op de parkeerplaats; De snelweg Ankara-Adana in westelijke en zuidelijke richting, de snelweg die Nevşehir bereikt vanuit Niğde of Aksaray, wordt bereikt via de snelweg die van Kayseri naar Avanos of Ürgüp komt vanuit oost en noordoost.

Werelderfgoed

Nationaal park Göreme en Capodocia werden van 6 december 1985 tot 22 oktober 2019 op de Werelderfgoedlijst geplaatst als natuurlijk en cultureel bezit.

Openluchtmusea

  • Openluchtmuseum van Goreme
  • Zelve Open Air Museum

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen