Airbus lanceert Nightjar Team in Australië

airbus lanceert nightjar-team in Australië
airbus lanceert nightjar-team in Australië

Airbus vormde het Nightjar-team om de industriële capaciteit van Australië te verbeteren. Met de nieuwe formatie wordt beoogd het land meer dan 250 miljoen Australische dollar (AUD) te verschaffen.


Airbus Helicopters lanceerde, samen met meer dan 20 Australische partners om Team Nightjar te creëren, de Stage 2097-oplossing van het consortium "Project LAND 4". In het kader van dit project zal het Gemenebest een helikoptervloot zoeken om de speciale operaties van de Australische strijdkrachten te ondersteunen.

De namen van Team Nightjar-leden, die de beste industriële vaardigheden en academische wereld van Australië samenbrengen, zijn als volgt; Cablex, Cyborg Dynamics, Deakin University, DEWC, ECLIPS, Ferra Engineering, Helicopter Logistics, Helimods, Kinetic Fighting, Kratos Australia, Microflite, PREDICT Australia, QinetiQ Australia, Saffron Helicopter Engines Australia, Seeing Machines, Sigma Bravo, Rusada, TAFE NSW, Tagai Management Consultants, Toll Helicopters, Technology Sydney University, Varley Group en Varley Rafael Australia.

Als reactie op het snel inzetbare, veelzijdige helikoptervoorstel van vier ton van de Australian Commonwealth voor de Australische Special Forces, zal Team Nightjar zijn krachtige Airbus H145M en zijn binnenlandse ondersteuningsvloot aanbieden.

“We zijn ons ervan bewust hoe belangrijk het is om met Australische bedrijven samen te werken, hoewel we weten dat elke Australische partner nichetalent aanbiedt aan de Commonwealth of Nations in dit programma. Voortbouwend op onze toewijding aan de Australische industrie, zal Team Nightjar sterk focussen op Australische industriële ondersteuning en innovatie. ” zei.

"Het lokale consortium zal 's werelds toonaangevende educatieve oplossingen bieden, de lokale deelname versterken en gedurende het hele programma snelle ontwerpen en verbeteringen aanbieden."

"Met de vastberadenheid om te investeren in door Australië geleide innovatie, zal het teamaanbod meer dan 250 miljoen AUD economische voordelen opleveren en meer dan 170 banen in Australië."

Hoewel deze mogelijkheden lokale banen, technologieoverdracht en exportmogelijkheden bieden, zijn wij van mening dat de zeer capabele H145M-helikopter de mogelijkheden die het biedt enorm zal vergroten.

“De Commonwealth of Australia is op zoek naar een platform dat bewezen, volwassen, betrouwbaar is en robuuste ondersteuningssystemen biedt. De Australische Special Forces die we in het programma voorstellen, zijn de nieuwste leden van de H1.400-familie, die meer dan 5.9 miljoen vlieguren heeft met meer dan 145 vliegtuigen die wereldwijd dienen op civiel, parapublic en militair gebied, maar ook worden ondersteund door een geavanceerd wereldwijd netwerk. "

"De H145M is een voorbeeldplatform voor lichtgewicht speciale operaties en heeft bewezen mogelijkheden voor foutloze, goed voorbereide missies, terwijl het een solide aanpassing biedt aan de vereisten van de Special Forces," voegde Mathewson eraan toe.

De lichtgewicht twin-motor is een operationeel bewezen, betaalbare optie met een laag risico voor Australië, maar vormt een aanvulling op de MRH90 Taipan met verbeterde mobiliteit en omgevingsbewustzijn voor specifieke operaties. Dankzij zijn compacte formaat wordt de H145M geoptimaliseerd voor gebruik in dicht stedelijk terrein en wordt hij snel ingezet via een C-17A Globemaster.

De H145M is beproefd, getest en is populair geworden bij de strijdkrachten vanwege de uitstekende prijs-prestatieverhouding en korte levertijd. Onder haar klanten bevinden zich strijdkrachten in Duitsland, Hongarije, Luxemburg, Servië en Thailand.

De H145M ondersteunt specifiek de speciale operationele rollen van de Duitse strijdkrachten (Bundeswehr), die nu klaar zijn voor meer dan 99% missies; biedt veiligheid, superieure kracht en belasting.

Hibya News AgencyWees de eerste om te reageren

Beoordelingen