12 diesellocomotieven geleverd voor Moldova CFM

TEA Locomotief
TEA Locomotief

De aanbesteding voor de aankoop van 12 diesellocomotiefsets gefinancierd door de Europese Ontwikkelingsbank EBRD en de Europese Investeringsbank EIB werd in 2018 afgerond. De in het kader van de aanbesteding geproduceerde spoorvoertuigen werden geleverd aan de Moldavische spoorwegen die worden geëxploiteerd door Calea Ferată din Moldova (CFM).


Geleverd aan de hoofdstad Chisinau, zijn 12 diesellocomotieven ontworpen en geproduceerd als een modern en energie-vriendelijk GE Transport.

De Moldavische president Igor Dodon zei dat de nieuwe geleverde voertuigen de Moldavische spoorwegen functioneler zullen maken en dat deze 12 locomotieven een grote bijdrage zullen leveren aan de economie.

GE Transportation TE33A diesellocomotieven

Tot nu toe zijn er 276 van deze diesellocomotieven van het type Co-Co geproduceerd. De locomotieven geproduceerd volgens de spoorbreedte van 1520 cm worden gekocht door de volgende landen omdat ze speciaal zijn ontworpen voor de Russische spoorbreedte:

  • Kazachstan
  • Estonya
  • Kirgizistan
  • Moldavië
  • Rusland
  • Tadzjikistan
  • Ukrayna
  • Türkmenistan
  • Azerbeidzjan


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen